Érdekes világ

Breaking: megbénult a fél ország, kiadták a vörös kódot! Hóba borult szinte az egész ország, megbénult a közlekedés és óriási káosz alakult ki!

FONTOS részletek derültek ki, MINDENKI jobb ha tud róla!

Csütörtök reggelre hótakaró fedte be szinte az egész országot.

A hajnali havazás fennakadásokat okozott országszerte: kidőlt fák és leszakadt vezetékek miatt nehézkes a tömegközlekedés, több alsóbbrendű út járhatatlanná vált hóátfúvások miatt. Frissülő cikkünkben nyomon követjük a hóhelyzetet.

Hirdetés

Mint előzleg írtuk, csütörtök estig ismét sokfelé várható havazás a mediterrán ciklon csapadékzónájából, amely fokozatosan halad kelet felé, intenzitása fokozatosan csökken majd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást is kiadott.

A hó napokig is megmaradhat, a Dunántúli-középhegységben és a Bakonyban akár 30 centiméteres hóval is számolhatunk. Kaposfüreden és Simonfán már szerdán térdig érő hóréteg alakult ki.

Az Országos Katasztrófavédelem arról számolt be, hogy szerda este óta főként kidőlt fák eltávolításához és árokba csúszott járművek mentéséhez kérték az egységek segítségét.

Elsősorban a fővárosban és környékén, valamint a Dunántúlon sok munkát adott a tűzoltóknak a téliesre fordult időjárás, a havazás.

SZERDÁN SZÁZHATVANÖT, CSÜTÖRTÖK HAJNALIG PEDIG TOVÁBBI TÖBB MINT SZÁZ ILYEN ESETHEZ RIASZTOTTÁK AZ EGYSÉGEKET, AMELYEKNEK A LEGGYAKRABBAN KIDŐLT FÁKAT, LETÖRT ÁGAKAT KELLETT ELTÁVOLÍTANIUK.

Ilyen beavatkozásokra volt szükség például Tokodaltáró és Dorog között a 10-es, Bakonyszentkirály és Veszprémvarsány térségében a 82-es, Mánfánál a 66-os és Hőgyésznél a 65-ös főúton.

Az 1-es főúton Biatorbágy közelében, Nagykovácsiban a Nagykovácsi úton a hó és a jég súlya alatt több fa is veszélyesen belógott az úttest fölé.

A Verőce és Magyarkút közötti úton, Somogy vármegyében, Kapoly és Lengyeltóti térségében, a fővárosban elsősorban a budai kerületekben, valamint a káposztásmegyeri Farkaserdő utcában a közúti, a Sárbogárdhoz tartozó Rétszilason pedig a vasúti forgalmat akadályozták kidőlt fák.

Hirdetés

Ugyancsak Budapesten, a XIV. kerületi Szikszó parkban egy mintegy tizenöt méter magas fa kifordult a földből és egy társasház oldalának dőlt, a IV. kerületi Galopp utcában parkoló gépkocsira borult egy fa, Budafokon a Plébánia utcában pedig egy távközlési oszlop dőlt az úttestre.

Az eddig leesett hó és a hóátfúvások miatt Komárom-Esztergom vármegyében lezárták a 8137-es mellékutat a nulladik és a tizedik kilométer, a 1127-es mellékutat pedig az ötödik és a tizenkettedik kilométer között

– számolt be a Katasztrófavédelem.

A MÁV közölte: több vasútvonalon is szünetel a forgalom a hójelenség miatt.

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon végzett pályafelújítás idején közlekedő egyes IC-pótlóbuszok az intenzív havazás és a közúti állapotok, torlódások miatt Tatabánya térségében elakadtak. A többi pótlóbusz hosszabb menetidővel közlekedik.

Emellett rengeteg másik vonat is késéssel közlekedik, így érdemes figyelni a többi vonalon is. Ezen túl Debrecennél gázolt is egy vonat.

A Fővárosban is vannak problémák: leállások számos vonalon, az egyik HÉV sem közlekedik
Fővárosszerte lassítja a közlekedést a havazás, a magasabban fekvő utakon jeges, csúszós szakaszokra is számítani kell

– figyelmeztett a BKK Info.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.