CímlapsztorikÉrdekes világ

Brüsszel lecsap: befagyasztják az EU-s forrásokat, kikerülik a vétót is

Az EU mesterterve kicsinálhatja Magyarországot.

Az EU kikerülte a magyar kormányt

Nem változtatott a magyar korrupcióellenes intézkedések értékelésén az Európai Bizottság, ez azt jelenti, hogy továbbra is 7,5 millárd euró befagyasztását tartják indokoltnak.

Közben az EU gőzerővel dolgozik a magyar vétó kikerülésén az Ukrajnának szánt kölcsön ügyében.

Hirdetés

Befagyasztott EU-s pénzek

Jelezték, hogy az értékelésből hiányolják azoknak az erőfeszítéseknek a hangsúlyozását, amelyeket Magyarország teljesített, és különösen azt tartják fontosnak, hogy mindez jelenjen meg a befagyasztásra szánt összeg mértékében.

Az információk szerint majd a tagállamoknak kell dönteniük arról, hogy végül mekkora legyen a pénzbefagyasztás mértéke – ha akarnak egyáltalán módosítani a javaslaton.

Az EU ellehetetleníti Magyarországot?

Az elmúlt napokban folytatódott a konfrontatív magyar politika, az EU hibáztatása, megerősödött az az uniós vélekedés is, hogy minden mindennel összefügg.

Vagyis Magyarország ne számítson támogatásra sem a jogállamisági eljárásban, sem a még függőben lévő helyreállítási alap kapcsán, ha számos területen lehetetlenné teszi az uniós fellépést.

Ezzel sokak szerint gazdaságilag fogja ellehetetleníteni Magyarországot.

Az EU megkerüli Orbán vétóját, ennek következménye lesz

Az EUrologus parlamenti információi szerint jövő héten sürgősséggel bekerül a testület elé egy javaslat. Ez azt tartalmazza, hogy a jelenlegi költségvetési kereten kívül,

26 tagállam részvételével, tehát Magyarország nélkül az EU létrehoz egy új eszközt, amely kizárólag Ukrajna uniós hitellel történő megsegítését szolgálja.

Bizottsági forrásaink szerint normál körülmények között ez három hetet vesz igénybe, most azonban az ünnepek és az év vége miatt az uniós bürokrácia sem dolgozik teljes gőzzel.

Ennek az egész magyar vétónak azonban súlyos következménye lesz.

Hirdetés

Ezt számos EU-s forrás előre vetíti, mer példát akarnak statuálni Magyarország renitenskedésével.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.