CímlapsztorikÉrdekes világ

Brüsszel megsemmisítő csapást mér Magyarországra

Újabb eljárás indul, ledobják a politikai és gazdasági atombombát ránk.

Az EU úgy tűnik, tényleg megindította a harcot, vagy legalábbis a nyomásgyakorlást a magyar kormánnyal szemben.

Az EU elkezdte kóstolgatni a magyar kormányt

Nem csak arról van szó, hogy egyes berkekben arról beszélnek, hogy Orbán Viktor elmozdítását akarják elérni gazdasági és egyéb eszközökkel, hanme arról is, hogy kötelezettség szegési és egyéb eljárásokat intéznek felénk.

Hirdetés

Most egy újabb eljárás indult meg hazánkkal szemben.

Az EUrologus azt írja, hogy nem sikerült megfelelően átültetni az unió pénzügyi érdekeit érintő, csalás ellen büntetőjogi eszközökkel folytatott küzdelemről szóló uniós szabályokat.

A gondok leginkább az irányelv azon rendelkezéseihez kapcsolódnak, amelyek meghatározzák a bűncselekmények – csalás, korrupció és hűtlen kezelés – fogalmát, valamint a szankciókat és az elévülési időt.

Magyarország két hónapot kapott, hogy válaszoljon a levélre, és ha akkor sem tudja eloszlatni a brüsszeli aggodalmakat, az eljárás a következő szakaszába lép. Ezenkívül négy további ügyben is eljárás indult, illetve a már megindított eljárás folytatódott.

Orbán elmozdítása a cél?

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nemcsak Magyarország, hanem Málta, Észtország és Hollandia is kapott felszólítást az Európai Bizottságtól, mert elmulasztották az uniós csalásellenes szabályok alkalmazását.

Sokak vélik úgy, hogy Brüsszel azért foglalkozik külön figyelemmel a magyar kormánnyal, mert valójában orbánt akarják megbuktatni.

Állítólag az EU vezetői már a választások utáni este eldöntötték, hogy ha szabadon nem leváltható Orbán, akkor gazdasági és egyéb módokon kell ellehetetleníteni.

Az EU szemszögéből ugyanis Orbán túl sok kárt okozott, sokak tyúkszemére lépett rá 2010-es hatalomra kerülése óta.

Ki mit gondol erről?

Hirdetés

Tényleg lehet ilyen terv az EU-ban?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.