CímlapsztorikÉrdekes világTech-Kütyük

Covid-1984: Thaiföldön már mindenkinek okoskarkötőt kell viselnie, hogy nyomkövessék

Hihetetlen, de Orwell 1984-e már most valóságba átültethető, és már egyes országokban el is kezdték ezt egy az egyben megvalósítani.

Arról van szó ugyanis, hogy az emberek tömeges, kontroll alatti megfigyelés és irányítása valamennyi mindenkori karhatalom egyik legfőbb törekvése.

Szinte törvényszerű, hogy előbb vagy utóbb, de bekövetkezik.

Hirdetés

A kiépülő “Új Világrendnek” pedig már látható jelei vannak Kínában, ahol egyes nagyvárosokban már olyan rendszerek működnek, melyek kasztokba sorolják az embereket aszerint, hogy hogyan viselkednek, mindezt kamerák millióinak kereszttüzén át értékeli ki egy mesterséges intelligencia rendszer.

Szingapúrban pedig karikagyűrűket osztogatnak, melyek mérik testhőt, és viselni kellett egyes régiókban a járványügyi helyzet miatt.

Ezt sokan a fenevad bélyegeként is értelmezték vallási csoportok, és heves tiltakozások voltak nyugaton a bevezetése ellen.

A covid-1984 rémképe azért ijesztő mert akár valós is lehet.

A hatalom ugyanis elkezdte látványosan megnyirbálni az emberi szabadságjogokat a biztonságunk és az egészségünk érdekében – mondják ők.

Ebbe annyiban van igazság, hogy tényleg jelentős korlátozások vannak bevezetve, és nagy a kísértés a politikai erők részéről, hogy egy részük a járvány elvonulta után is fennmaradjon.

Már ha elvonul valaha is a járvány…

A hír is azt a sort erősíti, ami a totális kontroll kiépítéséről szól:

A Thaiföldre látogató turisták hamarosan új “okoskarkötőt” kapnak, amivel nyomon követik a COVID kontakt személyeket, derül ki a The Pattaya News, egy délkelet-ázsiai megbízható hírforrás friss jelentéséből.

Hirdetés

Az intézkedést nemrégiben hagyta jóvá Prayuth Chan-O’Cha miniszterelnök, és a fejlesztést a thaiföldi Digitális Gazdasági és Társadalmi Minisztérium felügyeli.

A karkötő segítséget nyújt a turisták számára akkor is, ha bajban vannak vagy orvosi ellátásra szorulnak.

Ezenkívül tájékoztatja őket a közeli karantén helyszíneiről, és útmutatást ad más helyszínekhez, például kórházakhoz vagy a helyi rendőrséghez.

Ez midig szép és jó, és valóban kiemelendő, hogy az ehhez hasonló okoseszközök jelenthetik a jövőt a járvány teljes megfékezésére.

Nem véletlen talán, hogy Kína, Szingapúr és Thaiföld jelenleg a leg-vírus semlegesebb országok.

Ugyanakkor az, hogy a technológia ily módon kvázi nyomköveti majd az embereket világszerte, az egyre aggasztóbb folyamat.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.