Misztikum

Csillagközi objektumok léphettek a Naprendszerbe: itt vannak földönkívüliek?

Közülük sok a Földhöz közel keringhet. Igazolódhat a Pentagon állítása a közelben ólálkodó földönkívüli anyahajóval kapcsolatban?

Földönkívüli szondák?

Folyamatosan érkezhetnek a Naprendszerbe olyan csillagközi objektumok, melyek egy része akár mesterséges is lehet.

A 2017-es Oumuamua volt az első olyan látogató, amiről biztosan tudtuk, hogy a csillagközi térből érkezett – az Oumuamuát pedig a Comet 2I Boriszov követte 2019-ben.

Hirdetés

Mivel ezek időben elég közel estek egymáshoz, és az Oumuamua amúgy is eléggé anomáliás viselkedést produkált, ezért felerősödött az érdeklődés az ilyen objektumok iránt.

Különösen azért, mert nem szokványos alakja volt, hosszúkás és lapos volt, ráadásul fura gázokat bocsátott ki haladása közben és a sebessége sem stimmelt.

Ezért ma már a Harvard vezető professzora, Avi Loeb is felvetette a lehetőségét annak, hogy az Oumuamua egy földönkívüli szonda lehetett,.

Ezen kívül az objektum pályája is olyan görbét írt le, ami a Naprendszeren belüli gravitációs viszonyokkal önmagában nem magyarázható, és ami miatt sokan azt gondolták, hogy az valamilyen mesterséges hajtóművel volt ellátva, és ez tette lehetővé számára az úgymond természetestől eltérő röppálya leírását.

Utóbbiban az is furcsa volt, hogy a Nap mellett elhaladva pont a Föld felé fordult el – ami érthető lehetne abban az esetben, ha például az valóban egy szonda lenne, ami az élet nyomait kutatja.

Földönkívüli anyahajó a Naprendszer “peremén”?

Ez részben egyesek szerint alátámaszthatja azt a nagyon nagy port kavart felvetést, elméletet, amit a Pentagon ufókkal és UAP-okkal foglalkozó divízójának vezetői tettek nemrég.

Sean Kirkpatrick, aki a Pentagonnál a kifejezetten az köznyelvben UFO néven ismert jelenségeket kivizsgálni hivatott részleget vezeti, ugyanis szerzőtársával azt állítja:

Egy idegen anyahajó tartózkodhat valahol a Naprendszerben vagy annak közelében – az elmúlt években megfigyelt több furcsa égi objektum pedig ennek szondái lehettek

– írta meg pár hete számos orgánum.

Hirdetés

A kutatás szerzői szerint az idegenek ezen kívül az ilyen szondákat a központi csillag fényéből származó energia begyűjtésére is használhatják, amik segítségével aztán feltölthetik energiatárolóikat az útjuk további folytatására.

Ugyanakkor üzemanyagként akár vizet is használhatnak, amely esetben pl. a földi óceánok is kiváló energiaforrások lehetnének számukra.

Egyúttal megmagyarázná, hogy miért észleltek rengeteg azonosítatlan repülő tárgyat, azaz ufót a tengerek, óceánok felett.

Ugyanakkor a kutatók azt sem zárják ki, hogy a szondák nem csak energia vagy minták gyűjtését, de az idegen életformák vagy civilizációk terjesztését is szolgálhatják.

Egyelőre a tudósok is elismerik, hogy ez csak egy meglehetősen jól kidolgozott elmélet.

Az a tény azonban, hogy a Pentagon által megbízott szakemberek ilyet felvetettek, eleve mutatja, hogy nagyon komolyan felmerült a földönkívüliek lehetősége.

Küszöbén vagyunk a földönkívüliek jelenlétének felfedéséhez?

Sokan úgy gondolják, hogy a jelenleg zajló folyamatok egyfajat lassú és óvatos szivárogtatás részei.

Azaz valójában a Pentagon és a NASA jóval többet tudhat, mint amit állít.

Mindössze bizonyítékora várnak, valamint arra, hogy a társadalmat és a világvallásokat felkészítsék az földönkívüli életformák és civilizációk létének bejelentésére.

Ez ugyanis alapjaiban formálja majd át a teljes civilizációnkat

– vélik sokan.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!