Érdekes világ

“Debileknek” nevezte a kárpátaljai magyarokat egy ukrán pedagógus? Erről miért nem beszél az EU?

Egy felvételen Irina Farion, aki az interneten közölt információk alapján ukránnyelv-tudós, pedagógus, politikai és társadalmi aktivista, „debileknek” nevezte a kárpátaljai magyarokat, továbbá a kutyákhoz hasonlította őket.

Erről miért nem beszél senki?

Ez lehet az igazi kettős mérce?

Hirdetés

Ahogyan a Háromhatár és a Kárpátalja is megírta, egy ukrán pedagógus, közéleti szereplő igencsak dehonesztáló kijelentéseket tett a magyarokra.

Minderről ráadásul felvételek is előkerültek.

Korábban is több olyna nézet kezdett el terjedni Ukrajnán belül, melyek azt kezdték el hangoztatni, hogy a kárptáaljai magyarok egy részének nincs helye Ukrajnában-

Irina igencsak bicskanyitogató kijelentésekre ragadtatja magát.

Szeinte ugyanis a törvényileg előírt 7 év, melyet az ukrán nyelv elsíjátítására adnak, nem elég a nemzeti kisbebségekne.

“Hallgassanak ide, amikor elküldünk egy kutyát egy oktatásra, az a kutya egy hónap múlva úgy tér haza, hogy ismeri az „Ülj!”, „Állj!”, „Fekszik!” parancsszavakat.

Nekik pedig hét év kell ahhoz, hogy megtanulják Sztepan Bandera, Tarasz Sevcsenko és Leszja Ukrajinka nyelvét?

Szükségünk van ennyi debilre Ukrajnában? Vegyék az útleveleiket, melyeket Magyarország adott nekik, és menjenek Magyarországra.

Miért kellene nekem etetni őket, miért kellene nekem pénzt adni a magyar, román, orosz és lengyel iskolák számára?”

Hirdetés

– nyilatkozta Irina.

A vadhajtások írja:

a nő úgy véli, és eme vélekedésének már korábban is hangot adott, hogy a kárpátaljai magyaroknak nincs helyük Ukrajnában.

Szerencsére azonban sokan megnyugodhatnak, mert az Irina-féle emberek nem fognak valószínűleg soha döntéshozatali intézmények közelébe kerülni.

Irina Farion annak a Szvoboda pártnak a tagja, amely az előző országgyűlési választásokon egy hatpárti koalícióval közösen indulva kemény egyetlen egy mandátumot tudott megszerezni a 450-ből, azt is csak egyéniben, a választási küszöböt el sem érte.

Az elnökválasztáson a jelöltük kemény 1%-ot kapott.

Ráadásul ez az egész helyzet kicsit félrevezető is, mer ez a szituáció picit olyan, mintha a magyarokat kizárólag az alapján ítélnénk meg, hogy Torozckai László, vagy Thürmer Gyula mit mond.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!