Misztikum

Démoni ikertestvérek, avagy a doppelgänger jelenség: vérfagyasztó, ma sincs magyarázat rá

Velejükig romlott, asztrális kivetülések vagy démoni hasonmások? A bizarr jelenség háttere valósabb lehet, mint azt a városi legendákból gondolnánk.

Ijesztő történetek bizonyíthatják, hogy a gonosz olykor tényleg a saját képmásunkban képes manifesztálódni.

Világszerte ismert félelem

Létezhet a jelenség, amitől világszerte rengetegen félnek? Ami oly sok filemt, de még számítógépes játékot megihletett?

Hirdetés

Az úgynevezett doppelgänger jelenség telejsne ellentmond a józan észnek, mégis rengetegen esküsznek rá ma is, hogy a szemtanúi voltak annak, amint gonoszabbik felük megjelent előttük, és ugyanúgy nézett ki, mintha csak a tükörképüket látták volna.

Ez a szó a hasonmásokra utal. A gonosz hasonmásokra.

A doppelgängerek ugyanis gonsozak és démoni gondolatok vezérlik őket, máskülönben első ránézésre megegyeznek a “gazdájukkal”.

Mindenki rendelkezik egy démoni ikertestvérrel

Minden embernek van doppelgänger hasonmása. Rengeteg ilyen eset volt a történelem folyamán, szintúgy, mint napjainkban.

A Fate magazin 1966. áprilisi számában dr. Edward Podolsky sok példával alátámasztott cikket írt a Doppelgänger jelenségről.

A kansasi (Missouri) Sámuel V. például egy vasárnap délután a kertjében dolgozgatott, miközben vagy két órán keresztül minden egyes mozdulatát megismételte a hasonmása.

Az emberek modern korunkban is időnként találkoznak démoni hasonmásukkal.

Gyakran kíséri a megjelenésüket valamilyen rossz dolog, vagy akár tragédia is.

A jelenséget több kutató is vizsgálta évtizedeken keresztül, de nem jutottak közelebb a megoldáshoz.

Annyi bizonyos, hogy nem valamiféle káprázatról van szó, hanem egy valós valamiről, ami látható, mérhető, de fel nem fogható a tudomány által…

Hirdetés

Riasztó esetek a múltból

Nagy Katalin esete

A legendás cárnő is szembetalálkozott saját magával, és erre több szemtanú is volt. Egy éjszaka ugyanis az ágyában feküdt, amikor aggódó szolgái azzal keltették fel, hogy épp most látták belépni a trónterembe. Mivel Katalin nyilvánvalóan a hálószobájában volt, mindannyian a trónterembe siettek, hogy a rejtély végére járjanak.

Amikor a cárnő belépett a trónterembe, megpillantotta a doppelgängerét, aki nyugodtan ült a trónon.

Szólította az őröket, hogy fogják el a kísérteties hasonmást, ám mire az őrök megérkeztek, a jelenés eltűnt. A doppelgänger rossz ómennek bizonyult, ugyanis az uralkodó nem sokkal később meghalt.

Shelley bizarr beszámolója

Shelley esetén is a véget jelezte a doppelgänger felbukkanása, ugyanis a költő nem sokkal később vízbe fulladt egy tengeri vihar során.

Halála előtt többször is találkozott a doppelgängerével, aki mindig ugyanazon a helyen bukkant fel.

A különös élményekről beszámolt feleségének, Mary Shelley-nek, a Frankenstein szerzőjének is, így maradt fenn a történet. Egy alkalommal a költő közeli barátja, Jane Williams is tanúja volt a jelenésnek, aki az ablaka alatt látta elsuhanni a doppelgängert.

Abraham Lincoln

Talán a leghátborzongatóbb doppelgänger-jelenséget az egykori amerikai elnök élte át. Lincoln, aki nagyon érdeklődött a paranormális jelenségek iránt, egy este a kanapéján pihent, amikor belepillantott a tükörbe, és legnagyobb meglepetésére két arcot látott benne. A második Lincoln sápadt volt, kísérteties, és egyenesen rá nézett a tükörből.

Meglepetésében felugrott a kanapéról, mire a jelenés eltűnt. Lincoln csak megijedt, a felesége, Mary azonban teljesen megrémült, ugyanis ő is hitt abban, hogy a doppelgänger rossz jel.

Lincoln egy ideig visszajárt a kanapéra, hogy újra megpillantsa a különös kísértetet. Egyszer fel is tűnt a tükörben, ám utána soha többé nem látta. Esetében nem bizonyult rossz ómennek a kísérteties hasonmás, hiszen a feltűnése után semmilyen katasztrófa nem érte Lincolnt.

I. Erzsébet hátborzongató tapasztalata

Az angol királynő igencsak megijedt, amikor feltűnt a doppelgängere. A királynő arról számolt be, hogy a kísértet az ágyán feküdt mozdulatlanul, mintha csak egy hulla lenne. A jelenés sokakat nyugtalanított az udvarban, ugyanis úgy tartották, hogy a közelítő halál biztos jele.

Persze, könnyű lett volna úgy magyarázni, hogy a különös jelenség az idősödő királynő zaklatott elméjének a szüleménye, ám az események a misztikus magyarázatot igazolták: Erzsébet hamarosan meghalt.

Emlékek projekciója, vagy testen kívüli élmény?

Mára a tudomány bár még mindig nagyon sötétben tapogatózik, már vannak különféle elképzelések arról, hogy mi is állhat a doppelgänger jelenség mögött.

Az egyik magyarázat az, hogy ezek nem mások, mint emlékek egyfajta kivetülései. Ennek ellentmond az, hogy sok szemtanú kifejezetten emlékezett arra, hogy a jövőben látták saját maguk démoni megtestesülését.

Egy másik teória szerint a doppelgängerek nem mások, mint a testen kívüli élmény “megtestesülései”. Azonban sokakban felmerült, hogy megkettőződött képmásban nem lehet ez esetben jelen az ember “öntudata”.

A világ minden tájáról még napjainkban is érkeznek doppelgänger jelenségekről való beszámolók. A tudomány ott próbál loholni a jelenség nyomában, de nem sikerült még megfejteni, hogy mi lehet rá a magyarázat.

Tényleg a gonosz belső énünk kivetülése? Vagy mindannyiunkat így kísért a gonosz?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!