CímlapsztorikÉrdekes világMisztikum

Doppengängerek árasztották el a világot? Az emberek gonosz hasonmásaikat látják világszerte – videó

Gonosz hasonmások árasztották el a világot? Döbbenetes videók jelentek meg és keltettek pánikot.

Világszerte egyre több olyan videó jelenik meg a neten, főleg a Tiktokon, melyen emberek állítólag gonosz hasonmásaikkal találkoznak.

Ezekbena ideókban mindben az a közös, hogy nagyon ijesztőek, az embereket leveri tőlük a víz.

Hirdetés

„Ha egy olyan személyt lát, aki úgy néz ki, mint maga, fusson és bújjon el”

– hangzik el a TikTok-videókban a figyelmeztetés, ami egyben a platform legújabb trendje is.

Az ijesztő az az egészben, hogy az úgynevezett doppelganger, vagy doppelgänger jelenség nem csak valami fikció, mert a mitológiában is felbukkan.

A doppelgaenger vagy doppelganger egy személy tökéletes hasonmása, azonban semmilyen rokoni viszony nincs közöttük, legtöbbször valamilyen ártó kísértet vagy paranormális lény bújik meg az adott arc mögött.

Ezek alapján elárasztották a gonosz hasonmások a TikTokot, ahol a főszereplőt figyelmeztetik, hogy mit kell tenni, ha találkozik „önmagával”, ám mire észbe kapna, már túl késő.

Íme:

@rikiboi03 meron dn syng oxecure #horror #fyp #fypシ #themandelacatalogue #scary #creepy ♬ original sound – Daze

A jelenség világszerte terjed és kezdetben egy kisebb pánikot is okozott, elvégre a Tiktokot főleg fiatalok használják, akik közül sokan bedőltek a jelenségnek.

@lukefernandez59 #mandelacatalouge #mandelacatalog #doppelgänger #horror #horrortok #scary #truecrime #rip ♬ original sound – Daze

Szájról szájra adták tovább a rémisztő híreket a gonosz hasonmásokról.

Ám szinte biztos, hogy ezek mögött a Tiktok videók mögött nincs semmi paranormális.

Hirdetés

Sokkal inkább ijesztgetés és szórakoztatás céljából készültek, mivel most épp a doppelganger jelenség az új trend, mint már említettük.

Mégis valós lehet, mindenkinek van egy démoni ikertestvére?

A jelenségre természetesen számos magyarázattal álltak elő az évek folyamán.

Az ezoterikusok nézetei szerint a doppelgängerek természetfeletti lények, akik lehetnek az eredeti személy spirituális másolatai avagy „démoni ikrei”.

A tudományos verzió pedig többek között az, hogy egyszerű észlelési zavar, hallucináció vagy olyan pszichopatológiák tünete, mint a skizofrénia.

Goethe, a Faust alkotója, a német szerző magányosan kaptatott a lován hazafelé néhány röpke pásztoróra után, amikor szemből megpillantott egy titokzatos lovast.

Elmondása szerint olyan érzése volt, mintha lelki szemeivel észlelte volna az alakot, aki nem mellesleg a saját tükörképe volt, csak másmilyen ruhát viselt. De ahogy feltűnt, úgy hirtelen el is tűnt a látomás.

Nagy Katalin cárnő is szembetalálkozott önmagával és több szemtanú is jelen volt az esetnél. Egy éjszaka éppen az ágyában feküdt, amikor rémült szolgái azzal ébresztették fel, hogy akkor látták belépni a trónterembe.

Katalin szemei kipattantak, hiszen ő ott feküdt a hálóban, hogy a viharba kerülne a trónterembe?

Uzsgyi a hölgyekkel együtt a trónterembe, hogy kinyomozzák a rejtélyt.

Amikor a cárnő belépett a terembe, majd eldobta az eszét, mikor megpillantotta a doppelgängerét, aki nyugodtan ült a trónon.

Nyomban megtalálta a hangját és szólt az őröknek, hogy fogják el a hasonmást, ám mire azok megérkeztek, a jelenés eltűnt. A doppelgänger rossz ómennek bizonyult, hiszen az uralkodó nem sokkal később meghalt.

Bármi is az igazság, az biztos, hogy a történelem folyamán rengeteg feljegyzés keletkezett a furcsa jelenségről, és meglepően sok közismert emberrel megesett, hogy hirtelen saját magával találkozott szembe a szó szoros értelmében.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!