Címlapsztorik

Drámai rekord, több mint ezren vannak lélegeztetőgépen

A vírus kezdi bedönteni az egészségügyet.: kijöttek a mai számok és minden eddiginél borzalmasabbak.

Vasárnapra 8863 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 516 490 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 162, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 16 952 főre emelkedett.

Hirdetés

Kórházban 8764 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 1005-en vannak lélegeztetőgépen – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 351 891 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 147 647 főre emelkedett.

MÁR 1 319 266 FŐ A BEOLTOTTAK SZÁMA, EBBŐL 392 703 FŐ MÁR A MÁSODIK OLTÁSÁT IS MEGKAPTA.

Egy nappal ezelőtt 9444 volt az új koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt 163, többségében idős, krónikus beteg. Kórházban a pénteki adatok szerint 8897 koronavírusos beteget ápoltak, közülük 989-en voltak lélegeztetőgépen.

Nyolc ötven év alatti beteg halt meg pénteken. A legfiatalabb áldozat egy 32 éves férfi volt, aki légmellbetegségben szenvedett.

A kormányzati tájékoztató oldalon olvasható, hogy a háziorvosok AstraZeneca-vakcinát kaptak ezen a héten. Az operatív törzs azt kérte tőlük, hogy a még be nem oltott regisztrált idősek oltását folytassák.

A kórházi oltópontokon Szputnyik és Pfizer-oltóanyagok vannak, amelyekkel szintén elsősorban a háziorvosok által beküldött, regisztrált idősek oltása folytatódik. A kórházi oltópontokon vasárnapig a hatvan év alatti krónikus betegeket is oltják AstraZenecával, az érintettek erre sms-ben kaptak behívót.

Külön felhívják a figyelmet, hogy

A HOSSZÚ HÉTVÉGÉN MINDENKI TARTSA SZEM ELŐTT: A JÁRVÁNY RENDKÍVÜL INTENZÍVEN TERJED, ÉS ÉRDEMES KERÜLNI AZOKAT A HELYEKET, AHOL NAGYOBB ESÉLYE LEHET A FERTŐZÉSNEK.

A kormányzati tájékoztató oldal szerint a járvány harmadik hullámának felszállóágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról, amelyek március 8-tól léptek életbe .

Hirdetés

Forrás: Index

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.