CímlapsztorikÉrdekes világ

Orbán: Ha van, aki vállalkozik a nyitás dátumának megjósolására, attól kérjük a következő heti lottószámokat is

Ennek már tényleg soha nem lesz vége…?!

Ha van, aki vállalkozik a nyitás dátumának megjósolására, attól kérjük el a következő heti lottószámokat is – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió Vasárnapi Hírek című műsorában.

A miniszterelnök szerint legjobb esetben pár héten belül indulhat el az újranyitás, azonban ha megjelenik egy fontos mutáció, a lezárások bármeddig eltarthatnak.

Hirdetés

Arról is beszélt, hogy Debrecenben és Izraelben kezdődik el a magyar vakcina gyártása.

A hajnal előtti legsötétebb órában vagyunk

– fogalmazott Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió vasárnap reggeli adásában.

A miniszterelnök elmondta: folyamatosan emelkednek az esetszámok, jó hír viszont, hogy jelentősen megnőtt az oltásra regisztráltak száma is.

Az operatív törzzsel hozott döntés értelmében nem a korábban regisztráltak, hanem a hatvan év felettiek és a veszélyeztettetek élveznek elsőbbséget.

Az újonnan regisztráltak között nagy arányban vannak a hatvan év felettiek. Az operatív törzsnek meg kellett oldani a dilemmát: a regisztrációs sorrendtől függetlenül a 60 évnél idősebbeket és a veszélyeztetetteket veszik előre.

Három dologra van szükségünk. Kell, aki beoltassa magát, ezért ezúton is kérnék mindenkit, hogy jelentkezzenek az oltásra. Kell, aki beadja a vakcinát és persze kell vakcina. Az utóbbival van a baj

– mondta el a miniszterelnök. A kormány 16 és fél millió oltóanyagot rendelt, ha valamennyi szállítmány beérkezik, a határokon túl élő magyarságot is tudja támogatni a kormány.

Ezen a ponton Orbán Viktor kitért az Európai Unió által tavaly rendelt vakcinákra is.

Hirdetés

„A járványok korszakát éljük” – fogalmazott, ezzel indokolta, hogy a kormány biztosította a maszk- és az orvosi kesztyűgyártást, most pedig a magyar vakcinák kifejlesztésére és tömeggyártására kerül sor.

A szakemberek jelenleg az állatkísérletek fázisában vannak a magyar koronavírus elleni oltóanyag kifejlesztésében, közben zajlik a gyártókapacitás megteremtése is.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.