CímlapsztorikTudomány

Egy 2 évig tartó világjárvány kezdetén vagyunk – állítják a tudósok

Egyre több a bizonyíték arra, hogy az emberiség előtt nagyon nehéz időszak áll.

Alapjaiban változtathatja meg majd az életünket a vírus, mely Kínából robbant ki.

Jelenleg nem csak a vírus pontos eredetéről folyik a vita, hanem arról is, hogy vajon milyen időszak áll az emberiség előtt.

Hirdetés

A tudósok különféle forgatókönyvei szerint több dolog is történhet: vagy 40-70 napon belül elvonul a vírus, vagy akár 2 évig is tarthat, kisebb-nagyobb hullámokkal, melyek egymás után söpörhetnek végig a fejlett nyugati régiókban, majd később letarolva a harmadik világbeli országokat is.

Ha ez valóban így van, akkor az tulajdonképpen azt is jelentené , hogy az eddig uralkodó világrend véget ér, ledől.

Egy másik világkorszak kezdődik mind gazdasági, mind hétköznapi értelemben véve is.

A világunk ugyanis már soha nem le sz ugyanaz.

2 éven át az embereknek folyamatosan együtt kellene élniük a fenyegetettséggel, ami a gazdasági válságot mélyítené majd teljesen átalakítaná.

Márpedig egyre több infó van arról, hogy számos járványügyi szakember megállapítása szerint a koronavírus 2 éven át is tombolhat a Földön, mire sikerül megfékezni.

A The Epoch Times is arról számol be, hogy kemény 2 év várhat ránk, ha pontosak a legfrissebb előrejelzések.

Ahogy a legtöbb európai országban, úgy Magyarországon is nagyon valószínű, hogy a járvány terjedését eddig csak lassítani tudtuk, de megállítani nem. Innentől kezdve pedig Magyarország előtt is két út áll:

Vagy addig terjed a vírus, amíg elő nem áll a nyájimmunitás;

Hirdetés

Vagy pedig addig, amíg meg nem kaparintunk valamiféle oltóanyagot, amivel a társadalmat megvédhetjük.

Az első nyilván egy nagyon rossz forgatókönyv, hiszen a tudományos becslések szerint így akár az emberek 60 százaléka is megbetegedhet, méghozzá egy olyan vírustól, ami 1 százalékos vagy akár annál is magasabb halálozási rátával bír (100 betegből 1 meghalhat).

Ezzel pedig durván 60 ezer emberéletet követelhetne Magyarországon a koronavírus. De akkor arról még nem is beszéltünk, hogy esetleg újra is elkapható-e, vagy hogy mi lesz, ha tovább mutálódik majd.

A második eset sem vetít elénk egy túl rózsás képet, hiszen a jelenlegi becslések szerint még legalább 18 hónapra vagyunk attól, hogy elkezdhessük beoltani az embereket.

Ez nagyon sok idő, és pontosan emiatt tűnik ijesztően nagy kihívásnak ez az egész történet.

Ezen az időtávon kellene ugyanis eldöntenie a politikai vezetésnek, hogy az emberéleteket és a gazdaságot milyen intézkedésekkel védi meg.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.