CímlapsztorikTudomány

Egy covidnál is brutálisabb járvány indulhat ki a rágcsálókból – állítják a tudósok

Megkongatták a vészharangot.

Gyakorlatilag bármelyik pillanatban megtörténhet az “átugrási esemény”, vagy már meg is történt…

Princeton Egyetem által nyilvánosságra hozott tanulmány aggasztó figyelmeztetést az egész világnak.

Hirdetés

A bolygó és az országok egészségügyi intézményei nem állnak készen egy újabb világjárványra.

Egy olyanra ráadásul, ami tényleg sokkal súlyosabb lehet majd, mint a covid.

A tanulmányból kiderült ugyanis, hogy a rágcsálók a denevérekhez hasonlóan képesek úgy tünetmentesen hordozni a vírusokat, hogy azt tovább is terjesztik.

Mint fogalmaztak, a rágcsálók – például patkányok – ebből kifolyólag képesek lehetnek egy SARS-hoz hasonló vírust hordozni magukban, ami azt is jelenti, hogy a Föld következő pusztító járványát akár patkányok is kirobbanthatják.

A rágcsálóknál vették észre, hogy már több féle SARS-vírussal megfertőződhettek korábban, így természetes ellenállást alakítottak ki vele szemben.

A tanulmány ezért arra a következtetésre jutott, hogy több rágcsálófajta is hordozhat magában úgy SARS-szerű vírusokat, hogy teljesen tünetmentes. Ezek pedig akár olyan vírusok is lehetnek, amiket még nem fedezett fel a tudomány.

A kutatók megjegyezték, hogy a SARS-CoV-2-höz hasonlóan egyéb SARS-vírusok is képesek állatról emberre terjedni, így kulcsfontosságú beazonosítani a potenciális vírushordozókat a következő járványok megelőzése érdekében.

Ez az egész azért riasztó, mert például mindenki emlékszik a pestisre, melyet szintén részben a patkányok terjesztettek vérszívóik,a bolhák által, és ami majdnem kiirtotta Európa akkori lakosságát.

Ráadásul a világ nagyvárosai alatti csatornarendszerek hemzsegnek a patkányoktól, akik gigantikus kolóniákat alkotnak, és köszönik szépen, megvannak…

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.