CímlapsztorikMisztikum

Egy szervezet célja, hogy az emberiség „önként” kihaljon: 30 éve küzdenek ellenünk?!

Az Önkéntes Emberi Kihalás Mozgalom 30 éve próbálja „legyőzni” az emberiséget. Szerintük az emberi létezés „összeegyeztethetetlen a bioszférával”.

Az 1991-ben Les U. Knight amerikai környezetvédelmi aktivista által alapított Önkéntes Emberi Kihalási Mozgalom (VHEMT) úgy véli, hogy az emberiség „összeegyeztethetetlen a bioszférával,” és hogy az emberi kihalás a legjobb megoldás a bolygónkat sújtó legégetőbb környezetvédelmi problémákra.

„Az, hogy bárki, bárhol eggyel több embert hozzon létre, ma nem igazolható, amíg gyerekek tízezrei halnak meg alultápláltság vagy a gondozás hiánya miatt, és amíg a fajok nagyobb számban pusztulnak ki, mint bármikor az elmúlt 65 millió évben,”

Hirdetés

– mondta Knight.

Az Önkéntes Emberi Kihalási Mozgalom úgy véli, hogy a bolygónkon jelenleg létező problémák túlnyomó többségét vagy közvetlenül mi okozzuk,

vagy a növekvő számunk súlyosbítja őket.

És mivel a számunk nő, ezek a problémák csak fokozódnak.

A VHEMT megoldását túlságosan radikálisnak nevezők azt állítják, hogy a mozgalom által kiemelt problémák enyhíthetők egy fenntarthatóbb megközelítéssel, ahol az emberiség környezetbarátabbá válik. Knight azonban úgy véli, hogy ez nem zárja ki annak kockázatát, hogy az emberiség egy napon visszatér pusztító útjára, ezért ragaszkodik ahhoz, hogy az önkéntes kihalás az egyetlen járható megoldás.

De mit is jelent valójában az önkéntes kihalás?

Nem, a mozgalom nem arra kéri az embereket, hogy vessenek véget saját életüknek más fajok javára.

Éppen ellenkezőleg, azt akarja, hogy mindenki hosszú és tartalmas életet éljen, de azt is, hogy hagyják abba a szaporodást.

Ha mindannyian egyetértenénk ezzel, fajunk egy napon kihalna, és a bolygót olyan fajokra hagynánk, amelyek nem próbálják elpusztítani. Legalábbis ezt az ötletet hangoztatja a VHEMT.

Hirdetés

„Tápláld őket, ne szaporítsd őket,” – ez volt a szlogenje Les U. Knightnak a Dr. Phil egyik legutóbbi epizódjában.

„Ha mindannyian abbahagynánk a szaporodást, akkor lassan kihalnánk, menet közben eltüntetjük a szennyeződéseinket, és a bioszférának – ami megmaradt belőle – lesz esélye magát helyreállítani.”

Annak ellenére, hogy élete nagy részét az Önkéntes Emberi Kihalási Mozgalom előmozdításának szentelte, Les U. Knight elismeri, hogy az emberi önkéntes kihalás esélye „eléggé kicsi”.

„Mert amíg van egy homo sapiens tenyészpár, mindjárt visszatérünk oda, ahol most vagyunk. Hihetetlenül termékenyek vagyunk,”

– mondta Knight.

„Akaratlan kihalásunk az, amiért közösen valóban dolgozunk.”

A reproduktív választás nagy probléma a VHEMT-nél, mivel a mozgalom azt állítja, hogy világszerte több százmillió párnak nincs módja arra, hogy elkerülje a nem kívánt terhességet. Afrikában az emberek nem férnek hozzá eléggé az óvszerhez vagy más fogamzásgátlási eszközökhöz, az Egyesült Államokban pedig a Legfelsőbb Bíróság legutóbbi, az abortuszhoz való jogot megsemmisítő határozata csak ront a helyzeten.

Érdekes módon mindazok számára, akik megkérdőjelezik azt a meggyőződését, hogy a bolygó jobban élne nélkülünk, mint faj, Les U. Knightnak egyetlen egyszerű kérése van:

„Mondjon nekem egy jó okot, amiért a homo sapiensnek továbbra is léteznie kell – és ennek a jó oknak olyannak kell lennie, amely nem érinti az embereket.

Valami, amire az emberek jobbak, mint mások, valamire a bioszférában.”

Forrás: Újvilágtudat

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.