Tudomány

Egyre több fertőzéses eset lát napvilágot a beoltottak között: mi ez az egész?!

Erről jobb ha tud mindenki. A gyártók mozgolódnak, jönnek a közlemények, számos esetről számoltak be és az esetszámok egyre nőnek. Mi folyik itt?!

Először az USA-ban jelentettek hasonlót, de Magyarországon is több olyanról lehet hallani, hogy valaki az oltás beadása után nem sokkal fertőződött meg.

A most jelentett és napvilágra kerülő esetek azonban mások, mert a második dózis beadása után az eltelt idő után történtek.

Hirdetés

Az esetek országszerte felbukkannak, többek között Közép-Floridában is.

A 27 éves Hanna Rewerts gyógytornászt a járvány kezdete óta hetente legalább egyszer megvizsgálták Covid-19-re. Elmondta, hogy napokkal korábban kapta meg az első pozitív tesztjét.

“Teljesen megdöbbentem,” – mondta. “Egyből az jutott eszembe, hogy ennek hamis pozitívnak kell lennie. Ez nem lehet helyes.”

Ám az eredményt több teszt is megerősítette. Azt mondta megdöbbent, mert korábban teljes mértékben beoltották.

Egészségügyi alkalmazottként az oltási kártyája szerint 2020 decemberében kapta meg az első adag Pfizer vakcinát, a második adagot három héttel később, januárban.

Több mint két hónappal a második oltás után azonban megfertőzte a vírus.

“Ez nagyon furcsa,” – mondta.

A CDC közzétett egy jelentést, melyben azt vizsgálták, hogy vannak-e “áttöréses” esetek, akik megfelelően beoltottak voltak, mégis elkapták a vírust.

Dr. Timothy Hendrix, az Advent Health munkatársa elmondta, hogy a teljesen beoltott személyek továbbra is megfertőződhetnek a vírussal

Hirdetés

-írja az ÚjVilágtudat

Az oltás azonban megakadályozhatja a súlyosabb eseteket, beleértve a kórházi ápolásokat és a halált. Szerinte továbbra is fontos a Covid-19 elleni oltás.

“Ez lehetséges, mert egyetlen vakcina sem tökéletes,” – mondta Hendrix.

“A jó hír annak a nagyon kisszámú embernek szól, akik megfertőződhetnek, hogy kevesebb, mint 5% a súlyos betegség esélye,” – mondta Hendrix.

Az áttöréses esetek nem specifikusak a Covid-19-re, és szakértők szerint bármely oltással előfordulhatnak.

Rewerts elmondta, hogy három családtagja, akik szintén teljesen be lettek oltva, elkapták a fertőzést.

“Az egyik családtagom még kórházba is került,” – mondta Rewerts. “Úgy értem, ez elég súlyos ahhoz, aggályai legyenek az embernek az oltással kapcsolatban.”

Forrás: ÚjVilágtudat

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.