Érdekes világ

Elfoglalták Brüsszelt a traktorosok: rohamrendőrök vették körbe az Európai Parlamentet, ahol ma mindenki Orbánra figyel

A francia kormány szerdán páncélozott járműveket küldött egy párizsi élelmiszer-nagykereskedelmi piac védelmére, míg Brüsszelben a gazdák tüzet gyújtottak.

A helyzet egyre feszültebb, Franciaországban és Belgiumban lezárták az autópályákat, és az Európában további területeken is elterjedtek a tiltakozások.

A spanyol és olasz gazdák is csatlakoztak a megmozduláshoz, melynek célja, hogy a kormányok változtassanak az uniós környezetvédelmi előírások terhein,

Hirdetés

amelyek súlyosan érintik a gazdákat, valamint tegyenek az EU-n kívülről érkező agrártermékek ellen, melyek veszélyeztetik a megélhetésüket.

Orbán Viktor tegnap Brüsszelben beszélgetett a gazdákkal.

Csütörtök reggel Brüsszel utcáin már traktorok soraiban felsorakoztak a gazdák, hogy nyomást gyakoroljanak az Európai Unió vezetőire.

A rendőrség becslése szerint mintegy 1000 traktor torlaszolta el a főbb főutakat Brüsszelben.

Az Európai Parlament előtti tér tele volt traktorokkal, és a gazdák máglyákat gyújtottak, petárdákat robbantottak. Néhányan tojásokkal dobálták meg az épületet.

Bár a gazdák követelései hivatalosan nem szerepelnek a mai uniós csúcstalálkozó napirendjén, minden bizonnyal szóba kerül majd a probléma.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.