Tudomány

Elmenekült az újságírók elől a Pfizer vezére amikor a vakcinákról kérdezték – VIDEÓ

Sokat mondó viselkedés? Szerintetek van vaj a füle mögött?

A gyógyszervállalat vezetőjét egy kanadai jobboldali portál, a Rebels News újságírói érték utol, és faggatták több percen keresztül.

A Pfizer vezére elmenekült az újságírók kínos kérdései elől

Többek közt arról kérdezték, miért nem ismerik el, hogy a vakcinák sem állítják meg a fertőzés átadását.

Hirdetés

Valamint, hogy miért nem ismerik el azt, hogy a vakcina „hatástalan”, mennyi pénzt szereztek az ügyleten, és vállalja-e a felelősséget

– számolt be róla többek között az Index is.

Albert Bourla mindössze annyit mondott az újságíróknak, hogy köszöni szépen a kérdéseket, és szép napot kívánt nekik.

A hír itt-ott a külföldi sajtóban is elterjedt, különösen Indiában, amelynek kormánya korábban összekülönbözött a Pfizerrel abban a kérdésben, hogy vállalják-e a felelősséget a vakcinák mellékhatásaiért.

Rajeev Chandrasekhar, India elektronikus és információs technológiáért felelős államminisztere szóvá is tette ezt a saját Twitter-bejegyzésében, amelyben az esetről beszámolt.

Csak emlékeztetni akarom az indaiakat arra, hogy a Pfizer megpróbálta lenyomni az indiai kormány torkán azt, hogy nem lesznek felelősek a károkért

– írta a politikus.

Vaj van a Pfizer füle mögött? Minden a bizniszről szólt végig?

A WIO News portál megjegyezte, hogy a Pfizer egy nappal az eset előtt jelentette be, hogy növelni szeretnék az eladott vakcináik és gyógyszereik mennyiségét.

A járvány időszak lecsengése óta egyre többször kerül a média és a kritikus hangok látókörébe a Pfizer és a vezetője.

Hirdetés

Tagadhatatlan tény, hogy a járvány alatt rengeteg profitot hajtottak fel maguknak, és bár nyilvánvalóan nem egy szeretet szolgálatról van szó, mégis sokan felszólaltak az ellen az üzleti modell ellen, amit a vállalat képviselt és amivel megpróbálta a járvány alatt is “letarolni” a vakcina piacot.

A Pfizer vezérigazgatója, Albert Bourla ismét elutasította a tanúvallomást az Európai Parlament Covid–19-cel foglalkozó különbizottsága előtt

írja a Politico című brüszeli lap online verziója.

Az ügyben kiemelten érintett , az Európai Bizottság elnöke is, aki szabálytalanul, SMS-ekben egyeztetett a Bourlával az EU-s oltóanyag-vásárlásról, nagyjából 35 milliárd euró értékben.

Bourla korábban visszalépett egy októberi, a bizottság előtti meghallgatástól, amelyen várhatóan kemény kérdésekkel kellett volna szembesülnie arról, hogy miként jöttek létre a titkos vakcinaalkuk

– közli a brüsszeli lap.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!