CímlapsztorikÉrdekes világ

Élő példa? Putyin karanténra kötelezte az időseket, itthon is ezt kellene?

Felfüggeszti az ingyenes tömegközlekedést, és 2 hét karanténba küldte az időseket. Mindent meg lehet, csak akarat kellene rá?

Egyértelmű hogy meglépte azt – ha nem is elsőként – amit sok európai ország egyszerűen képtelen meglépni.

Keményen karanténra kötelezte az időseket, mivel rájuk a legveszélyesebb a világjárványként terjedő koronavírus, mely már Oroszország területén is egyre inkább fertőz.

Hirdetés

Felhívta a figyelmet arra, hogy ha sikerült is útját állni eddig a vírus széleskörű terjedésének, a járvány veszélye fennáll, ezért mindenkinek érdeke, hogy betartsák az orvosok tanácsait és lehetőleg minél többet tartózkodjanak otthon a polgárok.

A tömegközlekedés ugyan működni fog, de a nyugdíjasok és a diákok ingyenes utazási lehetőségét véglegesen felfüggesztik arra az időre, míg tart a karantén.

Ezt egyébként számos más orosz kötődésű hírportál is megerősítette a világnak.

Április 14-ig a krónikus betegeknek is karanténban kell maradniuk az idősekkel

– jelentette be Putyin.

Így is lehet, és sokakban felvetődött már itthon is az, hogy valójában az időseket kellene elsősorban szigorú karanténra kötelezni.

Egyrészt ők a legveszélyeztetettebb korosztály, másrészt azzal hogy mindenki más otthon maradt, világszerte elkezdett leállni és tönkremenni a gazdaság.

Ha csak a veszélyeztetett célcsoport maradna otthon, mindenki m ás folytatná a termelést, egyes elemzők szerint a vírus hamar elvonulna, és nem dőlt volna be teljesen a gazdaság.

Felmerült Putyin és a járvány kapcsán egy szóbeszéd, pontosabban egy kép – a nyitókép – mely arra hivatkozik, hogy az orosz elnök azt állította, hogy 2 hét karantén, vagy 5 (7) év börtön közül választhat az, aki megszegi a rendeleteket.

Hirdetés

Nos, ez a kép valójában nem valós, egyfajta mémként kezdett el elterjedni különösen a közösségi oldalakon.

Ennek ellenére annyi valóságalapja van, hogy valóban börtön járhat érte az itteni információk szerint.

Talán azért is volt akkor sikere, mert valamennyire hihető is volt, hiszen Putyin híres volt mindig is arról, hogy kemény kezű volt és gyakran jóval előbb lépett valamiben, mint a nyugati politikusok.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.