EgészségünkTudomány

Elrákosítja a szervezetet a palackozott ásványvíz?! Műanyagot nyelünk, a WHO figyelmeztet!

Egy átfogó vizsgálat szerint legalább 90 000 darab mikroműanyag részecskét visz be a szervezetébe az, aki palackozott vizet fogyaszt!
A rákos megbetegedések melegágya lehet az ásványvizes palack?

A WHO figyelmeztet!

Vészjósló tanulmány

Egy nemzetközi tanulmány szerint éves szinten 90 000 darab mikroműanyag részecskét visz be a szervezetébe az, aki csak palackozott italokat fogyaszt

Hirdetés

– írja a hvg.hu.

Ezek a szennyezőanyagok mindenhol egyre növekvő mennyiségben fordulnak elő a levegőtől kezdve vizeinken át a talajig, és az is bizonyos, hogy egyre nagyobb mértékű egészségügyi, valamint környezeti kockázatot jelentenek.

A különféle veszélyekre az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is felhívta a figyelmet, ennek ellenére sem rendszeres mérések, sem ezekre épülő egészségügyi kockázatelemzés nem készül.

A mikroműanyagok nagy része ugyan távozik az emberi szervezetből, de a bennmaradó mintegy 10 százalék felszívódhat és gyulladást okozhat az emésztőrendszerben.

A felmérések szerint aki csak és kizárólag csapvizet iszik, az sokkal kevesebb műanyagot visz be, így kisebb kockázatnak van kitéve.

A rákos megbetegedések melegágya lehet az ásványvizes palack?

A legtöbb tanulmány korábbról is azt mutatta ki, hogy legalább hússzor(!) annyi mikroműanyagot juttat a szervezetébe, aki csapvíz helyett kizárólag palackozott italokat fogyaszt.

Egyre többen állítják a tudósok közül azt, hogy a rák valódi oka a modern civilizációban a mikroműanyag szennyezés.

Nemrégiben egy másik tanulmány azt is kimutatta, hogy a terhes nők méhlepényében is ott vannak ezek a műanyag darabkák, vagyis már gyermekeink, unokáink élete is meg van pecsételve…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.