CímlapsztorikÉrdekes világ

Már a műtétekhez is kell a védettségi igazolás: ezzel most messzire mentek?!

Mit gondoltok? Jogos, nem jogos?

Kiszúrás lehet az igazi bajbajutottakkal, negatív diszkrimináció?

Az új lépések egyike a kormány által legtöbbször réginek nevezett, pontosabb megfogalmazásban a koronavírus előtti életünk felé, hogy május 13-tól, azaz csütörtöktől újraindulnak a tervezett orvosi beavatkozások, műtétek, valamint a rehabilitációs ellátások.

Hirdetés

Mindezt még Müller Cecília jelentette be az operatív törzs sajtótájékoztatóján május 7-én.

Akkor az országos tiszti főorvos azt is hozzátette, hogy ezeket az ellátásokat kizárólag előre egyeztetett időpontban, valamint a járványügyi szabályok maximális betartása mellett vehetik csak igénybe az érintettek.

Megerősítette az Emberi Erőforrások Minisztériuma is, hogy a fekvőbeteg-intézetek, ahol továbbra is ugyanúgy folyamatosan zajlik a koronavírusos, illetve koronavírus-gyanús betegek ellátása, ott kötelesek minden járványügyi óvintézkedést betartani.

Éppen ezért a halasztható típusú, előzetesen egyeztetett időpontban végzett műtéteket egyedül azoknál a betegeknél végzik el, akik már megkapták a védettségi igazolványukat, és az érvényes is;

Vagy a tervezet beavatkozást megelőző 48 órán belüli negatív PCR-teszt-eredménnyel és a műtét napján végzett negatív antigéngyorsteszttel rendelkeznek.

Mi van, ha valakinek nem érkezik meg a védettségi igazolványa a műtétig?

Nos, addig a helyszínen kiállított oltási igazolás is elég lehet – jelentették ki.

Amennyiben valaki önhibáján kívül, például az egészségi állapota miatt nem vehette fel a védőoltást, az ő koronavírustesztjét a kórház fizeti.

Aki pedig nem oltatja be magát, az saját költségére kérhet PCR-tesztet és gyorstesztet akár a helyszínen is.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.