Érdekes világ

Elszabadulhat a pokol Magyarországon: a szakemberek figyelmeztetnek

Kaotikus állapotok jöhetnek, vannak olyan intézmények, ahol már most komoly támadások történtek.

Súlyos problémákat okoz a koronavírussal kapcsolatos szabályok betartása, illetve be nem tartása. A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben történt egy olyan eset, ami mellett nem lehet elmenni.

Egyrészt azért nem, mert a koronavírus-járvány hatásainak fékezésére kitalált egészségügyi óvó rendszabályok nem véletlenül lettek kitalálva, illene őket betartani.

Hirdetés

Másrészt, meg lehet érteni azt az apukát is, aki a kórházban fekvő kisgyermekéhez akart mielőbb bejutni. Sokan vannak így ma Magyarországon!

Az általa alkalmazott erőszakot azonban nem.

A budapesti Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet csütörtökön feljelentést tett egy férfi ellen, aki nem tartotta be a járványhelyzet miatt elrendelt látogatási tilalmat: fellökött, majd megütött egy szolgálatot teljesítő biztonsági őrt, és betört az intézmény Gyermekszív Központjába, ahol a gyermekét kezelték.

“Nem kertelünk, mélyen meg vagyunk döbbenve. Míg a járvány első hulláma alatt felfoghatatlan támogatást kaptunk a magyar társadalomtól, most a második hullám elején agresszióval és méltatlan kritikákkal, számonkérésekkel találkozunk”

– kezdte a pénteken délelőtt közzétett bejegyzését a budapesti Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet.

Kiderült, csütörtökön rendőrségi feljelentést kellett tenniük, miután egy, a kórházban fekvő gyermek édesapja nem volt hajlandó betartani a járványügyi intézkedéseket, és megállni a felállított szűrési ponton.

“Az ott dolgozó kollegák, hiába mondták, hogy látogatási tilalom van érvényben, az elkövető félrelökte a biztonsági őrt, majd berohant az épületbe és meg sem állt a Gyermekszív Központ második emeletéig.

A biztonsági őr itt utol érte és felszólította, hogy tegyen eleget az Intézet COVID-19 protokolljában előírt szűrési kötelezettségének és vegye fel – az ingyenesen biztosított – szájmaszkot.

Az illető erre sem volt hajlandó, sőt, megütötte a szolgálatot teljesítő kollégát” – részletezte az esetet az Intézet.

Hirdetés

Közlésük szerint az elmúlt napokban nem ez volt az egyetlen hasonló eset. Az intézetet ugyanis több kritika is érte a járványügyi helyzet miatt bevezetett szigorú eljárásrendért.

“Higgyétek el, minden intézkedésünk a nálunk gyógyulók és gyógyítók érdekét védik. Az emberi életnél nincs fontosabb, a járvány második hulláma minket sem kerül el, a szív-és érrendszeri megbetegedéssel küzdők pedig a legveszélyeztetettebbek.

Mi szívvel dolgozunk! A járvány második hulláma idején nem kérjük, hogy etessetek (köszönet az Etesd a dokit!-nak), nem kérjük, hogy szépítsetek (köszönet a Szépítsd a dokit!-nak), csak annyit kérünk, hogy szeressetek. Egy jó szó, egy pozitív történet erőt adhat nekünk. Mert nekünk is van szívünk, és lelkünk is” – írta a Gottsegen Intézet.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.