Emlékszel még? Régen egy karéj zsíros kenyérrel is megelégedtünk, ráadásul egészséges is!
Rengeteg pozitív egészségügyi hatása van a zsírnak, nem véletlenül kínáltak minket mindig zsírosdeszkával!
Koleszterin ide vagy oda rengetegen a mai napig is szeretjük! 🙂
Szeretünk emlékezni, a gyerekkorra, a gyerekkor ízeire.
Kíváncsiak lennénk a gyerekkori emlékeidre!
A szüleinktől zsíros kenyeret, paradicsomot és paprikát kaptunk délutánra, ha megéheztünk, házi málna szörppel!
Csak kézbe kaptuk és ki lehetett menni vele az udvarra tovább játszani!
A disznózsír jót tesz a szívnek, de ez még nem minden.
A 80-as években az állati eredetű zsírokat erősen kritizálták a tudósok, sajnos kiderült, hogy ez elsősorban az étolaj gyártók által finanszírozott kutatások miatt volt, egyszerű üzleti érdekből csapták be az embereket.
Mára elismerték, hogy a zsírnak számtalan pozitív egészségügyi hatása van.
A disznózsír olajsav tartalmával enyhíti a depressziót, vagy annak kialakulását megelőzi.
D vitamin forrásnak is jó.
Egyensúlyban tartja a hormonháztartást és támogatja a pajzsmirigy egészségesen működését.
Ami legmeglepőbb, hogy míg az étolaj az egyik legrákkeltőbb élelmiszer, a zsírban megtalálható anyagok csökkentik a rák kialakulásának az esélyét, főleg a mellrák kifejlődésének esélyét csökkenthetik.
A koleszterinszintet is alacsonyan tartja, védi az ereket.
Mi kell még? Jutott minden gyerek asztalára!
Nem is voltunk betegek soha! Hej, nálam is bevillantak a gyerekkori emlékek!
Ezek az élmények meghatározóak a számomra!
Koleszterin ide vagy oda rengetegen a mai napig is szeretjük! 🙂
Szeretünk emlékezni, a gyerekkorra, a gyerekkor ízeire. Kíváncsiak lennénk a gyerekkori emlékeidre!