CímlapsztorikÉrdekes világTudomány

EU-s riasztást adtak ki a maszktípusra amiből Magyarország is több milliót rendelt

‼️Veszélyesek lehetnek és nem védenek kellőképpen!

Kikerültek a részletek, nagyon fontos dolgok derültek ki, mindenkit érinthet!‼️

Bár a fertőzésveszély miatt korábban az Európai Unió termékriasztási rendszere, a Rapex figyelmeztetést adott ki a kínai Ouleok (Tangshan) Technology Co. Ltd. nevű cég FFP2-es maszkjai ellen, a Külgazdasági Külügyminisztérium mégis 7,8 millió darabot vásárolt belőlük – írja az Átlátszó.

Hirdetés

A terméken CE felirat olvasható, de releváns szervezet nem minősítette védőeszköznek. Hovatovább, az anyag részecskeszűrése nem megfelelő (mért értéke legfeljebb 81.8 %), és a maszk nem illeszkedik megfelelően az archoz.

Ebből következően részecskék vagy mikroorganizmusok túlzott mértékben juthatnak át a maszkon, megnövelve a fertőzés veszélyét”

-olvasható a maszkról az európai termékriasztási rendszer honlapján.

A portál szerint az alaptalanul CE jelöléssel ellátott, FFP2-es szintűnek mondott maszkokat a belga hatóságok kapcsolták le 2020 áprilisában, ugyanebben a hónapban szerződött arról a Szijjártó Péter vezette külügy egy magyar céggel, hogy rajtuk keresztül pont ettől a kínai gyártótól származó maszkokat fog vásárolni.

A szerződést ezután többször is módosították, de ez a részlet nem változott.

A szerződés legutolsó változata szerint az Ouleok egyike annak a három gyártónak, amelyeknek a termékeiből összesen 7,8 millió darab maszkot vásárol a külügy.

Ezen belül a pontos leosztást nem tartalmazza a szerződés.

A szerződésben található 2020. júniusi teljesítési határidő alapján feltételezhető, hogy tavaly kora nyáron a szállítmány megérkezett Magyarországra és már ki is osztották az orvosok, egészségügyi dolgozók, rendőrök és katonák között.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.