Ez a filléres zöldség lehet a rák végső ellenszere: megdöbbentő eredmények születtek!
Könnyen lehet, hogy a tudósok szerint is végig az orrunk előtt volt a rák ellenszere?!
A káposztafélékkel rokonságban álló karalábé Európa északi részén nagy népszerűségnek örvend.
A helyes kis zöldségben B6-, C-vitamin van, de megtalálható benne a foszfor, a kálium, a magnézium, a kalcium, a mangán és a réz is. Akik fogyni szeretnének, a karalábé ideális választás, mivel 100 g zöldségben csak 27 kalória van.
A karalábé fogyasztásával szabályozható a vércukorszint, így a betegségben szenvedők bátran fogyaszthatják a zöldséget.
Ha nyersen fogyasztjuk, erősíti a fogakat, a csontozatot, de szabályozza a vér pH-szintjét is. Segít az angolkóros gyermekeken, főként ha friss karalábélevet isznak.
Ha sárgarépa- és zellerlével vegyítjük, a keveréknek csont- és immunerősítő hatása van.
Amellett, hogy erősebbé teszi az immunrendszert, a karalábé a vérszegénységben szenvedőkön is segít. A zöldség leve ugyanakkor toxikus anyagoktól is megszabadít.
A B6-vitamin serkenti a hemoglobin termelődését, a C-vitamin pedig egy nagyon erős antioxidáns, amely a káros szabadgyökökkel szemben nyújt védelmet.
A Bostoni Egyetemen végzett kutatások alapján kimutatták, hogy a karalábé fogyasztásával megelőzhető például a tüdőrák.
A karalábéból készített sziruppal remekül kezelhetők a felső légúti megbetegedések.
Figyelem!
Akik súlyos pajzmirigyproblémákkal küzdenek, azok ne fogyasszák a karalábét, mert glikozidot tartalmaz, amely megakadályozza a jód felszívódását és beépülését a mirigyekbe.
További kutatásokra van még szükség, de egyre biztosabb, hogy a karalábé lehet a rák elleni harc egyik nagy zászlóshajója.
Egyes elmélet kutatások már most azt állítják:
ha beépítenék az emberek étrendjébe gyerekkortól kezdve, akkor akár FELÉRE lehetne csökkenteni a rákos megbetegedések számát világszerte.