CímlapsztorikEgészségünkÉrdekes világ

Ez a filléres zöldség lehet a rák végső ellenszere: megdöbbentő eredmények születtek!

Könnyen lehet, hogy a tudósok szerint is végig az orrunk előtt volt a rák ellenszere?!

A káposztafélékkel rokonságban álló karalábé Európa északi részén nagy népszerűségnek örvend.

A helyes kis zöldségben B6-, C-vitamin van, de megtalálható benne a foszfor, a kálium, a magnézium, a kalcium, a mangán és a réz is. Akik fogyni szeretnének, a karalábé ideális választás, mivel 100 g zöldségben csak 27 kalória van.

Hirdetés

A karalábé fogyasztásával szabályozható a vércukorszint, így a betegségben szenvedők bátran fogyaszthatják a zöldséget.

Ha nyersen fogyasztjuk, erősíti a fogakat, a csontozatot, de szabályozza a vér pH-szintjét is. Segít az angolkóros gyermekeken, főként ha friss karalábélevet isznak.

Ha sárgarépa- és zellerlével vegyítjük, a keveréknek csont- és immunerősítő hatása van.

Amellett, hogy erősebbé teszi az immunrendszert, a karalábé a vérszegénységben szenvedőkön is segít. A zöldség leve ugyanakkor toxikus anyagoktól is megszabadít.

A B6-vitamin serkenti a hemoglobin termelődését, a C-vitamin pedig egy nagyon erős antioxidáns, amely a káros szabadgyökökkel szemben nyújt védelmet.

A Bostoni Egyetemen végzett kutatások alapján kimutatták, hogy a karalábé fogyasztásával megelőzhető például a tüdőrák.

A karalábéból készített sziruppal remekül kezelhetők a felső légúti megbetegedések.

Figyelem!

Akik súlyos pajzmirigyproblémákkal küzdenek, azok ne fogyasszák a karalábét, mert glikozidot tartalmaz, amely megakadályozza a jód felszívódását és beépülését a mirigyekbe.

Hirdetés

További kutatásokra van még szükség, de egyre biztosabb, hogy a karalábé lehet a rák elleni harc egyik nagy zászlóshajója.

Egyes elmélet kutatások már most azt állítják:

ha beépítenék az emberek étrendjébe gyerekkortól kezdve, akkor akár FELÉRE lehetne csökkenteni a rákos megbetegedések számát világszerte.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!