CímlapsztorikÉrdekes világ

“Ez egy hullaház”: Kisemmizték a nyugdíjasokat az illegális idősotthonban

Döbbenetes dolgok derültek ki, még a kiérkező rendőrök gyomra is felfordult az illegális magyar idős otthonban

Öt éve jöttem ide, a lakhatásért a megegyezésünk szerint fizettem.

Az otthonban nagyjából tízen laktunk egyszerre, de már csak én maradtam. Bármilyen hihetetlen, az ingatlan nincs zárolva.

Hirdetés

Őszintén mondom, semmit nem tudtam arról, hogy a vezetők miket műveltek.

Ha van egy kis munka a ház körül, elvégzem, elballagok a boltba bevásárolni, mással nem foglalkozom.Egyedül a keresztrejtvények és a világháborús történetek érdekelnek

– mesélte a Blikknek Szalai István.

A Blik talált egy helybéli idős asszonyt is, akinek a testvére hat éve került az otthonba, de egy esztendő után ki kellett onnan menekíteni.

Egy héten egyszer fürdették, de akkor is hideg vízben.

A fürdőben nem volt vécépapír, de kéztörlő sem. Áldatlan állapotok uralkodtak, amiért közel 200 ezret kértek havonta. Közel lakom, így minden nap jöttem látogatni. Gyorsan kiutáltak, én meg őket. Jót nem tudok elmondani, ez egy hullaház, egy átokhely

– mondta a 85 éves Kovács Terike. Hasonló korú öccse azóta egy másik intézményben él, kiegyensúlyozottan.

Az engedély nélküli idősotthont egy kecskeméti család működtette, akiknek a hatóságok szerint az volt a céljuk, hogy megszerezzék az idős, beteg emberek vagyonát és ingatlantulajdonát, amiben ügyvéd és egészségügyi dolgozók is segítették őket.

Kórházi kapcsolatuk meggyőzte a gyakran demens, rossz egészségi és fizikai állapotú betegeket arról, hogy az adott idősotthonba szállítsák őket, mert ott az ellátásuk és gondozásuk biztosított.

Hirdetés

Ezzel párhuzamosan pedig ügyvédi és szakértői közreműködéssel az ingó- és ingatlanvagyonukat megszerezték.

A szervezet tagjainak embertelenségét bizonyítja az az eset is, amikor egy nagyon súlyos állapotban lévő idős – információnk szerint német – férfit hozattak ki a kórházból, majd egy betegszállításra alkalmatlan gépkocsival akartak az idősotthonba vinni, hogy a vagyonát megszerezzék.

A beteg kritikus állapota miatt a nyomozók ekkor léptek akcióba, s vitték vissza a kórházba a férfit, ahol azonban néhány hónappal később meghalt.

Úgy tudjuk, az otthon már több évtizede üzemelt, és egy külön lakrészben itt élt a tulajdonos 91 éves édesanyja is, aki azonban a botrány kirobbanása után nem sokkal meghalt.

Az üzemeltető fiát, ifjabbik G. Zoltánt is letartóztatták, továbbá a párját is meggyanúsították, de a nő három nap után hazamehetett bűnügyi felügyeletbe a kisfiukhoz.

Sikerült beszélnünk vele, de nyilatkozni nem akart.

Forrás: Blikk

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.