Tech-Kütyük

Ez HÁTBORZONGATÓ: itt a vége, az emberek kora lejárt, ezek lerohannak minket!

Még a robotok fejlesztői is teljesen kiakadtak…!

Már most hegyekben állhatnak raktárakban, „bevetésre várva”.

Véget érhet az emberek kora…?

Hirdetés

Az interakciót bemutató, újonnan közzétett videón az „Ameca” nevű robot látható, amint egy ember mozgó ujját követi a szemével, mielőtt összeráncolná a homlokát, és hátradől, amikor a személy keze közeledik felé. Miután a kutató megböki az orrát, a robot megragadja a kezét és eltolja magától.

A lenyűgözően életszerű robotot, amelyet a brit Engineered Arts cég fejleszt, „a robotika jövőbeli arcának” és „a tökéletes humanoid robotplatformnak” nevezték az ember-robot interakcióban.

A szürke színű gép némileg hasonlít Isaac Asimov „Én, a robot” című művének 2004-es hollywoodi adaptációjában szereplő robotokra.

Az Ameca az emberi érzelmek teljes skáláját kínálja, valósághű szem- és arcmozdulatokkal együtt.

Íme videón a hátborzongató reakció:

A klipet a YouTube-on megosztva a cornwalli robotikai cég azt mondta, hogy „az Ameca reagál, ahogy a dolgok belépnek a ‘személyes terébe’.”

A fejlesztők megjegyezték, hogy ez a viselkedés még az Engineered Arts-nál is kiakasztotta a fejlesztőket, de már megszokták.

Míg a legtöbb néző nagyra értékelte a gépet, néhány kommentelőben „izgalom és félelem” keveredett, és egy ember azt írta, hogy az interakció „korai figyelmeztetés” a technológia esetleges veszélyeire.

Csakúgy, mint a gép egy korábbi bemutatója során ebben a hónapban, úgy tűnik, hogy az interakció előre programozott.

Hirdetés

Egy korábbi videóban Ameca „felébred,” megforgatja a vállát, és kíváncsian néz a karjaira, mielőtt meglepetést, ingerültséget és hátborzongató mosolyt mutatna, miután „észrevette” a kamerát.

Ezek mind apró figyelmeztető jelek a etnológia ellenzői szerint.

Sőt, léteznek olyan konteók is, melyek szerint ezek a robotok már most hegyekben állnak különféle raktárakban és csak arra várnak, hogy „aktiválják” őket.

Egy biztos:

Így vagy úgy, de már most kijelenthető: hamarosan véget érhet az emberek kora…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.