CímlapsztorikÉrdekes világ

„Olvasd el, mielőtt később lesz… Közös felelősségünk megmenteni őket!”

Kérjük a Kedves Szülőket, az Óvónőket, Tanítókat és Tanárokat is, hogy hívják fel a gyermekek figyelmét erre az összefüggésre.

Közös felelősségünk megmenteni azt az igen kicsire zsugorodott természeti világot, amelyet még meghagytunk, amely még maradt az ember közelében egyáltalán…!

„A megvadult, megrettent kutyák világgá futásáról sokat hallani január elsejék után – a madarak pusztulásáról jóval kevesebbet.

Hirdetés

Pedig a madarak a hideg téli éjszakákat úgy élik túl, hogy elalvás után a testük a legkisebb energiát emészti fel, és másnap ezzel a megtakarított energiával gyűjtenek élelmiszert és vészelik át a szintén hideg nappalokat.

Csakhogy a petárdázás, a tűzijáték hangja felébreszti őket, ami rengeteg energiát vesz el tőlük, így csökken az életben maradási esélyük. Ha pedig még fel is rebbennek, összetörve magukat pusztulnak el.

Mivel ez a természetellenes zaj- és fényhatás a téli időszakban már nem csupán egy napra, hanem napokra, sőt hetekre is elhúzódik, ezzel jelentősen hozzájárul az amúgy is megcsappant számú madárvilág pusztulásához.

Tisztelettel kérjük mindezért Önöket, jóérzésű szülőket, fiatalokat és gyermekeket, hogy a petárdázásról és a tűzijátékról való lemondásukkal is védjék az állatvilágot, a közvetlen közelünkben, a kertjeinkben és köztereinken élő madarakat is.

Kérjük a Kedves Szülőket, az Óvónőket, Tanítókat és Tanárokat is, hogy hívják fel a gyermekek figyelmét erre az összefüggésre.

Az állatvédelem nemcsak szóban, hanem tettekben, akár némi játékról, szórakozásról való lemondásban is megnyilvánulhat.

Közös felelősségünk megmenteni azt az igen kicsire zsugorodott természeti világot, amelyet még meghagytunk, amely még maradt az ember közelében.

Évről évre kevesebb madár van, ez is a mi felelősségünk.

Az állatvédelem része az is, hogy nem kínozzuk az állatokat. Minden társadalmat, közösséget és minden egyes embert jellemez, hogyan tiszteli, becsüli, óvja, védi a vadon és a ház körül élő állatokat.

Hirdetés

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy évezredek óta leghűségesebb társunk, a kutya megkötése, bántalmazása, elhanyagolása nemcsak elítélendő, hanem már törvény által büntetendő cselekedet.

Dr. Dian Tamás állatorvos Dr. Deáky Zita etnográfus”

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kövesd partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.