EZÉRT lehet veszélyes, ha fakanalat használsz – hatalmas vita alakult ki a szakemberek között!
Te használod? Használtál már?
Akkor erről feltétlen tudnod kell, utána már nem biztos, hogy fogsz!
A fakanalak rendkívül népszerűek a mai napig, annak ellenére, hogy közel sem olyan higiénikusak, mint a fémből készült társaik.
Az ausztrál Master Chef egyik zsűrije, Matt Preston egy egyszerű de fontos praktikát osztott meg, amit egy anyuka ki is próbált.
A lényeg, hogy a fába értelemszerűen sokkal több minden ivódik bele, mint a fémbe, ezért érdemes sűrűn cserélni ezeket a konyhai eszközöket.
Akárhogy is, a séf tanácsa szerint a tisztának gondolt fakanalunkat mártsuk forrásban lévő vízbe legalább 20 percig, majd nézzük meg a végeredményt.
A kanálra rakódott maradék kicsapódik a víz felszínén, mint ahogy a képen is látható, nem kifejezetten gusztusos látvány.
A nő teljesen meglepődött, mikor meglátta, mi jött le a kanálról, mivel állítása szerint a fakanalat teljesen tisztának gondolta.
A Facebookra posztolta is a fent látható képet, a kommentelők is teljesen kiakadtak.
Volt, aki túlozva azt írta, hogy ő már 50 éve ugyanazt a fakanalat használja, de még nem lett tőle beteg senki.