CímlapsztorikÉrdekes világ

Ezt a BBC, CNN-en nem fogjátok látni…. Akik kételkednek abban mennyire komoly a helyzet

Akik nem hiszik el, hogy mekkora a baj a Koronavírus-járvány miatt világszerte, főleg a nyugati országokban tett intézkedések kapcsán azoknak itt van két fotó ami nagyon sokat elárul arról mi várható ezekben a régiókban…

A fotókon a svájci Genf látható ahol 800 méteres kígyózó sorokban állnak az emberek az ingyenes élelmiszercsomagokért!

A világ egyik leggazdagabb országában sosem láttak még hasonlót!

Hirdetés

Svájcban a korona-vírusban meghalt emberek száma mindemellett a normál influenzában elhunytak számának a felét sem érte el március, április hónapban.

Persze ez ettől még fontos és tényleg veszélyes vírus, ezt senki sem vitatja, ahogyan azt sem, hogy be kell tartani az intézkedéseket.

Csupán arra hívja fel rengeteg szakértő a figyelmet, hogy sokkal nagyobbak lehetnek majd a gazdasági károk, mint amit maga a vírus okozott, vagy okozni fog még, ha lesz második hullám.

Ausztriában és Magyarországon a hivatalos számok alapján is a járvány gyakorlatilag megszűnt, már az országos járvány fenntartása sem lenne indokolt az intézkedések mégis még tovább okozzák a károkat…

A halálozási listákra pedig világszerte sokan javasolják, hogy egy újabb oszlopot vegyenek fel, a koronavírus elleni intézkedések miatt elhunytak listáját. A gazdasági válság nyomán megnyomorodó emberek…stb.


Jól látható, hogy ténylegesen nagy a baj.

Sokak szerint a következő, a most végigsöprő válság az emberi civilizációt, legalábbis a fejlett nyugatot alapjaiban változtathatja meg.

Soha nem látott éhezés jöhet, pénztelenség, nincstelenség, minden eddiginél nagyobb kiszolgáltatottság a bankok és kölcsönös, az IMF uzsorahitelei felé.

A Nyugati Civilizáció ismét csak megmutatta, hogy mennyire törékeny, és hogy adott “parancs szóra” bármikor könnyen összeomlasztható, újraindítható.

Hirdetés

Talán az sem véletlen, hogy Sara Menker kutató az elkövetkező néhány évre jósolta a nagy élelmiszerválságot is, ahogyan arra egy TED előadásban is figyelmeztette a világot.

Forrás: https://www.theguardian.com/world/2020/may/09/food-parcels-handed-out-to-workers-in-geneva-impacted-by-covid-19

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.