CímlapsztorikMisztikum

EZT magyarázza meg valaki: modern gépek marásnyomai egy több ezer éves földönkívüli városban…

Ezekre valószínűleg csak egy magyarázat létezik, ám ezt a magyarázatot a mainstream régészet rendre elutasítja, mert ahhoz lehet hogy az egész emberiség történelmét újra kellene írni…

Ki mit gondol, hogyan jöhettek ezek az ősi építmények létre?

Ollantaytambo.

Hirdetés

Ez az ősi komplexum mintegy 3000 méteres magasságban található a tengerszint felett.

Úgy tartják, hogy az egyik legfontosabb és legnagyobb ősi inka hely Peruban. Érdekes, hogy sok szakértő egyetért abban, hogy Ollantaytambo korban még a nagy inka birodalmat is megelőzi.

Egy olyan helyszín, amit az ember ha alaposabban megnézd a képeken, akkor el fog gondolkodni arról, hogy tényleg emberi alkotás lehet-e.

A helyet sokan szokták még újabban földönkívüli templomnak is hívni.

A név azért nagyon találó, mert valóban nem lehet tudni, hogy kik vagy mik alkothatták a több ezer éves szakrális jelentőséggel is bíró helyszínt.

De bárkik is voltak, szemmel láthatóan birtokában voltak a kő modernkori megmunkálásának a technológiájával és tudásával…

Precíz, tűpontos marásnyomok láthatók némelyik kőtömbön, melyet csak a mai modern gépek lennének képesek ilyen pontosan kivitelezni.

Derékszögeket alkotó, komplett helyiségeket voltak képesek egyszerű csákánnyal és kalapáccsal létrehozni az egykori őslakók, legalábbis ezt akarja elhitetni velünk a mainstream régészet.

Az a tény, hogy Ollantaytambo még ma is áll, egy sor kérdést vetett fel a szakértők körében, hogy vajon milyen ismeretlen technológiát alkalmaztak az építési folyamat során.

Hirdetés

A kőtömbök némelyikének a súlya meghaladja a 70 tonnát.

Az egyik legimpozánsabb jellemzője Ollantaytambónak kétségkívül a soha be nem fejezett Nap Temploma.

Ez a hatalmas szerkezet hat óriási monolittal rendelkezik, melyeket úgy helyeztek egymás mellé, mintha az építőknek semmilyen problémát nem okozott volna a gigantikus kőtömbök súlya.

Ollantaytambo precizitásának szintje ugyancsak rendkívüli. Sok szakértő egyetért abban, hogy a megalitikus építők birtokában nagy keménységű szén- vagy kobalt-acél eszközöknek kellett lennie annak érdekében, hogy létrehozzák ezeket a bonyolult és pontos szerkezeteket.

Nos, egyetlen ilyen eszközt sem találtak egészen a mai napig…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.