CímlapsztorikÉrdekes világ

Fellázadtak az orvosok Müller Cecília ellen: komoly meghátrálásra kényszerítették

Ilyen még nem nagyon volt korábban. Kvázi egy emberként álltak fel ellene.

Nemrég valószínűleg egyenesen Müller Cecíliától jöhetett az a parancs, hogy a covid teszteket a háziorvosi rendelőkben hajtsák végre, végezzék el.

Ez azonban óriási felháborodást okozott az orvosok körében.

Hirdetés

Olyannyira, hogy elkezdtek szervezkedni a koronavírus központ, az operatív törzs és Müller Cecília ellen.

Aztán már azt is tudni lehetett, hogy a háziorvosok aláírást gyűjtenek az operatív törzs döntése miatt, amely szerint nekik a rendelőkben kell tesztelniük koronavírusra embereket. Ezt a háziorvosok betegbiztonsági okokból kivitelezhetetlen tartják.

Az aláírásgyűjtés péntek éjfélig tart Müller Cecília országos tiszti főorvos és György István államtitkár utasítása ellen, amelyet holnap akarják továbbítani.

Azt kérik az operatív törzstől, hogy a tesztelések az eddig bejáratott rend szerint történjenek a jövőben is: a légúti panaszokkal a betegek továbbra is előzetesen egyeztessenek telefonon a háziorvossal a teendőkről.

Válaszában a Koronavírus Központ hangsúlyozta:

A légúti tünetekkel rendelkező páciensek főszabály szerint továbbra előzetesen telefonon jelentkeznek háziorvosuknál, aki ezt követően tudja megszervezni ellátásukat, szükség esetén rendelői betegvizsgálatukat.

Végül aztán megjött a konszenzusos válasz is:

Új eljárásrend jön, a háziorvosok dönthetik el, mikor szükséges, hogy antigén gyorstesztet végezzenek Covid-gyanús betegeknél.

„A háziorvosok dönthetik el, hogy a tüneteket mutató betegek közül kinél tartják indokoltnak a háziorvosi rendelőben végzendő gyorstesztet, illetve kinél tartják szükségesnek a továbbra is rendelkezésre álló statikus mintavételi pontokon történő PCR-teszt elvégzését a beteg tüneteit, oltottságát, fertőzésen való átesettségét és a járványügyi körülményeket szem előtt tartva.

Hirdetés

Ezt a hamarosan megjelenő új eljárásrend is tartalmazza”

– tudatta az atv.hu kérdésére a Koronavírus Sajtóközpont.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.