CímlapsztorikÉrdekes világ

„Felmondunk, oldd meg magad az egészségügyet Orbán”: ezrével mondanak fel az orvosok

„Úgy gondoljuk – erős érv” – mondta a MOK alelnöke…. 4500 orvos hajlandó lenne letétbe helyezni a felmondását, válaszul az egészségügyi törvény módosítására.

4500 orvos nyilatkozott úgy, hogy hajlandó letétbe helyezni a felmondását

– mondta a Népszavának Álmos Péter, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) alelnöke.

Hirdetés

A szervezet arra kéri Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy küldje vissza megfontolásra a Parlamentnek az egészségügyi törvény szerdán elfogadott módosítását.

Álmos Péter a lapnak azt is elmondta, hogy a MOK jövő év elejére összehívja a rendkívüli országos küldöttgyűlését.

Ezen a fórumon születhet döntés arról, hogy milyen tiltakozó akciót támogat az orvostársadalom válaszul arra, hogy az egészségügy átalakításáról szóló törvénycsomag elfogadása előtt a kormányzat nem vette figyelembe észrevételeiket.

„Ha azt nézzük, hogy most Szlovákiában 2100 orvos a letétbe helyezett felmondásával megfelelő körülményeket tudott kiharcolni, akkor a hazai 4500 orvos szándéka is

– úgy gondoljuk – erős érv” – mondta a MOK alelnöke.

Jól érzékelhető az a fajta feszültség, ami korábban nem volt jellemző, talán csak a pandémia idején a nagy átalakítás közepette, amikor szintén a fél egészségügy leállásával fenyegettek az orvosok.

Ha az Orbán-kormány nem enged, és tényleg felmond a magyar orvostársadalom nagy része, akkor igen komoly működési zavarok jöhetnek a magyar egészségügyben.

Az Orbán-kormány pedig most nem igazán akarhatja azt, hogy a magas rezsiárak és az infláció mellett, egy gazdasági válság kellős közepén még az egészségügy “csontváza” is rászakadjon

-vélik sokan.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.