Felturbózza a szervezetet ez a csodálatos gyömbérszörp: hihetetlen egészségügyi hatásai vannak!
Ti ezekről tudtatok?!
Ősszel és télen feltétlenül legyen házipatikádban saját készítésű gyömbérszörp.
A gyömbér számos kiváló tulajdonsággal rendelkezik, a hideg, influenzás időszakban segít felturbózni immunrendszeredet.
Kiváló ellenszere a meghűléses betegségeknek, és a gyógyulást is felgyorsítja.
Szörpként is nyugodtan el lehet tenni, ami aztán egy bögre forró teába is jól illik.
Így készítsd el!
A gyömbért hámozd meg jó vékonyan, és szeleteld fel.
A vizet öntsd egy lábosba, rakd bele a cukrot, és forrald össze, azaz készíts szirupot.
Tedd bele a gyömbérdarabokat, és öntsd hozzá a citrom frissen facsart levét. Forrald fel ismét, majd húzd le a tűzről, és takard le.
Hagyd 20-50 percig az edényben attól függően, hogy mennyire szereted erősen a gyömbér ízét.
Utána szűrd jól kimosott, felforrósított üvegekbe.
Zárd le légmentesen, állítsd fejre 10 percre, és rakd szárazdunsztba, azaz plédek közé.
Várd meg, amíg kihűl, és tárold száraz, hűvös helyen.