Egyéb

Fény derült a torinói lepel legnagyobb titkára: ez mindent átírhat Jézussal kapcsolatban…

Vérzés szimulációs vizsgálatok, genetikai mintavételezés és letapogatásos eljárásokkal tárták fel az ereklyét, egy titkos kódot is találtak a szövetekben…

Minden eddiginél pontosabb képek kaptak

A torinói lepel minden bizonnyal egy olyan ember testlenyomata, aki a Bibliában szerepelt, és Jézusnak hívták.

A megállapítást a legújabb vizsgálatok eredményeinek tekintetében is ki lehet jelenetni – állítják a szakértők.

Hirdetés

Minden eddiginél pontosabb képet tudtak kapni az elmúlt hónapokban és években arról az arcról, melyek csak Krisztus arcának neveztek, ami a torinói leplen található.

A legendás torinói lepel egy olyan régészetileg kiemelten fontos ereklye, melyről ma a tudomány heves vitákat tart, miuvel úgy gondolják, hogy talán Jézus Krisztus halotti leple lehet.

Az a ruhadarab, amibe az élettelen testet a kereszt halál után betekerték.

Vérzés szimuláció, genetikai vizsgálatok

Nemrég csináltak egy igen merész vállalkozás keretében egy úgynevezett vérzés tesztet, vagy vérzés szimulációt.

Erről korábban itt írtunk (katt ide).

Egy modell segítségével állapították meg, hogy valóban egy erősen megkínzott férfi volt a lepelbe csavarva.

Ugyanakkor egyes sebek pontos helye, és a vércseppek iránya nem volt mindenhol egyértelmű és alaposan magyarázható, ami újabb kérdéseket vetett fel.

Sikerült megfejteni azt egy komolyabb mikrobiológiai vizsgálat során, hogy a leplen lévő nanorészecskék szerint egy súlyos traumát elszenvedő test volt a lepelbe csavarva.

Egy megkínzott ember földöntúli lenyomata

Felmerültek már korábban a torinói rejtély kapcsán olyan pletykák, miszerint talán a lenyomat egyfajta 3 dimenziós információt is tartalmazhat, mivel úgy tűnik, mintha több rétegben lenne “beleégve” a szövetbe, a vászonba Jézus “testképe”.

Hirdetés

Egyes bizarr elméletek pedig azt vetik fel, hogy ez bizonyítéka lehet annak, hogy Jézus Krisztus teleportált, és az így felszabaduló energia “égette bele” a lenyomatot a lepelbe.

A kutatások alapján már ami a vért illeti, minden kétséget kizáróan vér van a leplen, ez az egyik legfontosabb kijelentés, mely biztossá vált.

Valóban Jézus lehetett

A testkép megegyezik a leírásokkal, melyek Jézusról szólnak.

Nagyon kevés információ és tényszerű leírás maradt ugyan fenn, de az embertani jellemzők alapján kijelenthető, hogy valóban egy zsidó férfi is lehetett a lepelbe csavarva.

A keresztre feszítési sebhelyek megegyeznek a leplen talált sebhelyekkel, látszanak a korbácsolás által keletkezett vágások, az átütött karok és a láb.

A töviskoszorú nyomai pedig a legújabb, 3 dimenziós modellen – melyet az arcról készítettek – jobban kivehetők, mint korábban.

Titkos kód a szövetben

Egyes korábbi hírek azt erősítették meg, hogy a torinói leplen található egy 3 dimenziós kód, mely héberül a Bárány szót jelenti.

A torinói lepel “kódját” sokáig senki sem tudta megfejteni, aztán észrevettek valami még bizarrabbat a hologram információk alapján magán a lepel alakon.

Feltűnt ugyanis egy tárgy, ami szilárd volt. Ez egy ovális tárgy volt egész pontosan a nyaki részen, domború héber betűkkel.

A későbbi részletes vizsgálatok alkalmával kiderítették, mi állt rajta.

Három betűt – cádi-álef-nun – azonosított, amelyeket összeolvasva a c’n szót kapta. Ernest Klein héber etimológiai szótára szerint a c’n szó nyájat alkotó bárányokat, kecskéket jelent.

A Bibliában a bárány szó a húsvéti bárányra utal. Arra a jószágra, amit mint húsvéti áldozatot kell levágni a családok számára.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.