Érdekes világMisztikum

Jézus Krisztus “fényképe”: ma is lázban tartja az egész világot a Messiás arcáról készült eredetinek tartott lenyomat

A titokzatos lenyomat bizonyíthatja Jézus létezését és a Biblia igazságát. Mi az igazság a Torinói lepel mögött?

A titokzatos “fénykép”, mely lázban tartja a világot

Míg egyesek szerint nem valódi, hanem egy bálványkép, mások szerintük hiszik, hogy Krisztus arca valóban meg lett örökítve a szóban forgó leplen, melyet ma Torinói, vagy Turini lepelként ismer a világ.

A 4,37 méter hosszú és 1,1 méter széles, halszálkamintásan szőtt lenvásznon egy körülbelül 1,75 méter magas, szakállas férfi testének lenyomata rajzolódik ki, akit láthatóan megkínoztak:

Hirdetés

Erre utalnak a fején, a kezén és a lábfején található sérülések, valamint egy szúrt seb a szív tájékán.

Vajon tényleg Jézus halotti leple, mely egy véletlen folytán örökítette meg a megkínzott Messiás testét és arcát?

A mai napig heves viták folynak valódiságáról, ugyanakkor a bizonyítékok többsége azt mutatja, hogy a Torinói lepel valódi lehet…

Bizarr vizsgálatai eredmények, vérnyomok

Az egyik nagy talán, hogy pontosan honnan származik a lepel, és mikorról… erre vonatkozóan több egymásnak eleinte ellentmondó vizsgálatot végeztek, de mára már a sokadig vizsgálat után ki lehet jelenteni, hogy valóban az adott korból való, mikor Krisztus meghalt a kereszten.

Ráadásul a leplen találtak olyan szövetbe ragadt pollen maradványokat, melyek az akkoriban az adott területre jellemző növényektől származhattak.

Ezek pedig szintén a lepel valódiságát igazolták.

Sikerült megfejteni azt is egy komolyabb mikrobiológiai vizsgálat során, hogy a leplen lévő nanorészecskék szerint egy súlyos traumát elszenvedő test volt a lepelbe csavarva.

Ezt ráadásul egy nemrégiben elvégzett úgynevezett vérzés-szimuláció erősítette meg, ami nem várt eredményeket is, hozott, melyen mindenki ledöbbent.

Vérzés-szimuláció sokkoló eredményekkel

Mindne kétséget kizáróan vér van a leplen, ez az egyik legfontosabb kijelentés, mely biztossá vált. Emellett számos furcsaságra is fény derült.

Hirdetés

Egy kísérlet során egy tesztalanyon szimulálták le a krisztus tetsén lévő sebeket és vérzéseket.

Kutatásuk a Journal of Forensic Sciences című folyóiratban jelent meg.

A torinói lepel vérfoltjai arra utalnak, hogy keletkezésük egybeesik azzal, amit korábban is sokan állítottak:

Az elhelyezkedésük,a s ebek és a vérzés mértéke valódinak tűnik, beilleszkedik abba, amit eddig tudni a torinói lepelről.

Kétféle vért alkalmaztak az analízisük során, emberi vért, melyet a kutatás számára adományoztak, és szintetikus vért, ugyanolyan folyadék tulajdonságokkal.

A leplen található néhány folt pedig csak úgy jöhetett létre, ha az ember függőlegesen állt, állapították meg a kutatók a véráramlás tesztek lefolytatása után, míg a hátulján lévő foltok “teljesen irreálisak”, ha a test a hátán feküdt.

Ezt egyelőre nem tudták mindne hitelt érdemlően megmagyarázni.

Ez mind azt bizonyíthatja sokak szerint, hogy a lelet tényleg hiteles, és nem egy középkori hamisítvány, mint ahogyan egyesek hitték.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!