CímlapsztorikEgészségünkTudomány

Figyelem: a magyar gyógyszertárakban is kapható az otthoni gyorsteszt

Ezt már otthon is használni lehet és közel 100%-os pontosságú!

Ezekben a napokban a magyarországi gyógyszertárakba kerül az első, otthon is használható koronavírus-gyorsteszt

– számolt be róla a napi.hu.

Hirdetés

A svájci Biosynex termékével ujjbegyből vett vérből azonosíthatóak a múltban, tünetekkel vagy azok nélkül lezajlott fertőzések egyaránt.

Ezen kívül azoknak is hasznos lehet, akik már megkapták a védőoltást a koronavírus ellen, de szeretnének meggyőződni arról, hogy kialakult a védettségük a fertőzéssel szemben.

A Biosynex Autotest Covid-19 teszt egy úgynevezett immunokromatográfiás teszt, ami az antitestek jelenlétét tudja kimutatni egy csepp ujjbegyvérből.

Fontos megjegyezni, hogy mivel a szervezet vírusra adott válaszreakcióját mutatja ki, az éppen kezdődő fertőzést nem jelzi.

A teszt tartalmazza a vizsgálat elvégzésére alkalmas eszközöket, a teszteléshez az ujjbegyből vett vért és a reagens anyagot kell eljuttatni a tesztkazetta megfelelő részébe.

A teszt eredménye tíz perc alatt megvan, a leolvasással legfeljebb húsz percet lehet várni.

A pontossága megközelíti a 100 százalékot.

Pipei Szilvia, a gyorsteszt kizárólagos hazai forgalmazója, az Izinta IVD Kft. ügyvezető igazgatója közölte:

bár gyorstesztek már tavaly tavasz óta elérhetők a hazai piacon is, ez az első olyan termék, amit valóban bármelyik felnőtt legálisan megvásárolhat, és akár otthon is lehet alkalmazni.

Hirdetés

Az első adag gyorsteszt január 25-én már a gyógyszer-nagykereskedőnél és szerződött partnerünknél volt, és néhány napon belül újabb jelentős tétel érkezik, illetve a későbbiekben is folyamatos lesz az ellátás.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.