CímlapsztorikÉrdekes világ

Földönkívüli kereszténység? Jézus egy idegen világ hírnöke volt és más világokat is “megtérített”?

Döbbenetes elmélettel álltak elő, egy több ezer éves egyiptomi papirusz arra tesz utalásokat, hogy Jézus alakváltó földönkívüli lehetett.

Egy több ezer éves papirusz megdöbbentő képet fest Jézusról

Egy 1200 évvel ezelőtt született, újonnan lefordított egyiptomi szöveg Jézus keresztre feszítésének történetét meséli el olvasóinak, mégpedig olyan kétes apokrif részletekkel gazdagítva, amelyeket eddig még senki nem hallott.

A kopt nyelven írott szöveg Poncius Pilátus római helytartó és Jézus Krisztus keresztre feszítés előtti közös vacsorájáról ad hírt, amely során a római helytartó ajánlatot tett, miszerint saját fiát áldozná fel Jézus helyett. A zavaros szöveg azt is megmagyarázza, hogy Júdás, Jézus elárulója, miért használt csókot.

Hirdetés

(„Akit megcsókolok, mondta, ő az, fogjátok el.” Mt 26,49; Lk 22,48) Mindez azért történhetett, mert Jézus – akárcsak egy rossz sci-fiben – „alakváltó” volt.

A Megváltó letartóztatásának napját azonban nem csütörtökre (nagycsütörtökre), hanem keddre teszi az apokrif író.

A szkeptikusok szerint a szöveg felfedezése természetesen nem jelenti azt, hogy azok valóban megtörténtek, inkább azt sugallja, hogy egykor valóban élhetett néhány ember, aki hitt benne.

Mindezek ellenére számos más érdekességben árnyalódik Jézus személye.

Az elfogadott kánon szerint Júdás apostol 30 ezüstpénzért adta fel a Megváltót, akit egy csókkal árult el.

Az apokrif mese az áruló csókját illető magyarázata szerint minderre azért volt szükség, hogy a katonák bizonyságot szerezzenek, hogy a valódi „bűnöst” fogták el, hiszen Jézus képes volt alakját megváltoztatni.

„Akkor a zsidók így szóltak Júdáshoz: hogyan fogjuk majd letartóztatni mestered, akinek megjelenése folyamatosan változik? Egyszer sápadt, egyszer pirospozsgás, máskor búzaszínű. Néha fiatal, néha öregember”

– szól a szöveg.

Az áruló erre az említett módszert ajánlotta az azonosításra.

Hirdetés

Jézus mint egy idegen világ hírnöke?

Számtalan elmélet foglalkozik azzal, hogy Jézus pontosan milyen entitás is lehetett.

Az ugyanis több ízben felmerült, hogy Jézus nem ember volt, vagy legalábbis nem teljesen.

Egy másik világ hírnöke volt, mint Isten fia, de emberi alakban, olyan képességekkel, amikkel egy halandó nem rendelkezhetett.

Ugyanakkor a gyógyítás képessége és jó néhány csoda megmagyarázható lenne azzal, ha Jézusra úgy tekintünk mint egy fejlett földönkívüli világ képviselőjére.

Más bolygókon is létrejöhetett a kereszténység?

Sőt, Jézus ha valóban egy földönkívüli “nagykövet” volt, akkor feltételezhető, hogy nem csak a Földön tett látogatást.

Az elmélet hívei ugyanis azt állítják, hogy a messiás más bolygókon is elterjeszthette a kereszténységet.

Ez egy erkölcsi fék a civilizációnkon, mely a legjobbat hozta ki belőlünk és mérsékelte a káoszt és az anarchiát, az oktalan egymás ellen fordulást – vélik sokan.

A kereszténységek tehát a fiatal civilizációk életében stabilizáló szerepe van, és talán más bolygókon hasonló fejletlen civilizációk is áteshettek ezen az isteni “tűzkeresztségen”, máshol is létrejöhettek vallások, a kereszténység vallása.

Földönkívüli felebarátaink csak az egyesülésre várnak?

Sőt, léteznek a teóriának olyan kibővített változatai, melyek azzal is foglalkoznak, arra is kitérnek, hogy vajon milyen felsőbb, összekötő célja lehet a kereszténységnek, ha Jézus valóban bolygóról bolygóra utazva ismerteti azt meg a még nem elég fejlett, nem elég tudatos civilizációkkal.

Eszerint a kereszténység egy olyan közös konszenzus, mind intelligencia, mind az élet értéke és tisztelete kapcsán, mely hidat képezhet más idegen fajok között még akkor is, ha másban alapvetően különböznek.

Sőt, egyes elképzelések szerint földönkívüli felebarátaink csak egy közös kapcsolatfelvételre, egyfajta végső spirituális és más értelemben is vett egyesülésre várnak, ez pedig maga az örök királyság lehet, amiről a Biblia is ír.

Ki mit gondol erről?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!