Misztikum

Földönkívüli objektumokkal együtt őrizték az amerikaiak a magyar Szent Koronát?

A királyi ékszer Fort Knoxba került, az USA híres aranybunkerjébe, ahol az információk szerint a Roswellnél lezuhant ufó darabjai és más földönkívüli relikviák is helyet kaptak.

Megdöbbentő információk láttak napvilágot.

A Szent Korona szövevényes története már-már Indiana Jones filmbe illő

Ma már természetesnek tartjuk, hogy a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket bármikor megtekinthetjük az Országházban.

Hirdetés

Hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy ezek az értékes relikviák a második világháború végétől egészen 1978-ig amerikai kézben voltak.

1945 márciusában még a nyilas vezető Szálasi Ferenc parancsára szállította el őket a koronaőrség a mai Ausztria területére, a mürzstegi egykori császári vadászkastélyba.

Mivel a koronaőrök amerikai katonáknak adták meg magukat, így némi németországi kitérő után a Szent Korona is az Egyesült Államokba került.

1953-tól őrizték Fort Knoxban, vagyis abban az erődszerű komplexumban, ahol az USA aranykészletének bő fele (mintegy 4580 tonna) található.

Érthető, hogy a Szent Istvánnak tulajdonított korona is ide került, bár az amerikaiaknak nem jelentett különösebben sokat.

Fort Knox, ahol a rejtett arany és más bizarr dolgok is voltak…

Mivel Fort Knox szigorúan titkos helyszínnek számított (még egy teljes harckocsi hadosztály is védte), ezért a korona holléte sokáig ismeretlen volt számunkra.

Annyira óvatosak voltak vele az amerikaiak, hogy a ládáját egy nagyobb ládába helyezték, amelyre sugárveszély jelet festettek, sőt állítólag

UFO felirattal is ellátták azt.

Az USA kormányzata jó darabig csak annyit volt hajlandó elárulni, hogy a királyi ékszereket speciális helyen őrzik.

Hirdetés

Összeesküvés elméletek ufókról, földönkívüli ereklyékről?

Sokféle különféle konteó kering arról, hogy a Szent Korona maga is földönkívüli ereklye lehetett, és erre jöhetett rá az USA, ezért tárolta Fort Knoxban.

Megint egy másik verzió szerint valóban sugárzott a korona, mert földönkívüli eredetű tárgyak mellet tárolták hosszabb időn keresztül, ami hatással volt a koronára magára is.

Az amerikai szóbeszédek szerint ugyanis Fort Knoxban több olyan objektumot, tárgyat tároltak és zártak el, ami nem evilági volt és erről tudott a Pentagon és az amerikai vezetés.

Például a már említett Roswellnél lezuhant ufó darabkái…

Persze mindezek sokkal inkább tűnnek nagyon fantáziadús konteóknak, sem mint a valóságnak.

A Szent Korona visszatérése Magyarországra

1977 végén döntött úgy az akkori elnök, Jimmy Carter, hogy visszaszolgáltatja őket hazánk számára, ezzel is javítva az amerikai-magyar diplomáciai kapcsolatokat.

A koronát hangsúlyozottan a magyar népnek kívánták visszaadni, ezért Kádár János nem lehetett jelen az repülőtéri fogadáson és az átadó ünnepségen, azonban az amerikai magyar emigránsszervezetek és egyes ottani kormánykörök így is tiltakoztak, mivel a kommunista diktatúra legitimálását látták benne.

Az eseményt kétórás késleltetéssel „közvetítette” a Magyar Televízió, mert a pártvezetők féltek az amerikai külügyminiszter szavait egyenes adásban sugározni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.