CímlapsztorikÉrdekes világ

Földönkívüliek az óceánokban? A tudósok döbbenetes bizonyítékokkal álltak elő

A földönkívüliek már rég itt vannak?

Az elmúlt években számtalan olyan eddig ismeretlen faj került elő az óceánok mélyéből, amiknek a létezéséről sem tudtuk.

Sokat hangoztatott és közhelyes, de igaz:

Hirdetés

A világ óceánjainak mélyét alig 1%-ban ismeri az emberi civilizáció, még a világűr is jobban fel van térképezve, mint a bolygónk vízalatti világa, ökoszisztémái.

Pedig ezek a gyakran valóban földönkívüliekre emlékeztető lények ténylegesne közelebb vihetnek minket a földönkívüliekhez.

Lényegében földönkívüliek

“A mélytenger nagyon kemény hely az élethez, ezért sok állatnak valóban alkalmazkodnia kellett, hogy túlélje ezt a környezetet,”

– jelentette ki Mary McCarthy, a kaliforniai Monterey Bay Aquarium halbiológusa.

Vagyis bizonyos értelemben még ha enyhén túlzunk is, ki lehet jelenteni, hogy lényegében ezeka lények földönkívüliek.

A lehető legdurvább körülményekhez alkalmazkodtak és elméletben nagyon hasonlóak lehetnek a vízalatti lények más bolygókon, ha léteznek.

Földönkívüli életformák felfedezése és bejelentése várható

Sokan a Titánt vagy az Európa nevű holdat hozzák fel példának, de ott van az Enceladus is, melynek jégpáncélja alatt az óceán viszonylag melegebb maradhatott az égitest forgásából és magjából adódóan.

A holdakon már több alkalommal figyeltek meg vízgőz kitöréseket, ami szintén azt bizonyítja, hogy a mélyben aktív élet rejtőzhet.

Ezek a földönkívüli világok a Föld óceánjainak mélyén is található élőlényekre hasonlíthatnak a tudósok szerint.

Hirdetés

A szakértők szerint éveken belül olyan missziót hajthatnak végre valamelyik szóban forgó holdon, mely feltárhatja ezt a jeges, földönkívüli világot minden méylségében.

vagyis nem állunk messze a nagy horderejű felfedezésektől és bejelentésektől.

Az optimistább tudósok nem véletlen állítják, hogy akár fejlett polipszerű vagy egyéb, rákszerű lényekre is bukkanhatnak az Enceladuson vagy az Európa jege alatt.

Még legrosszabb esetben is biológiai lényként értékelhető mikrobákat fedezhetnek fel ami mérföldkő lenne a földönkívüli élet kutatásában.

Hemzseghetnek a földönkívüli civilizációk körülöttünk

Ma már a komoly elméleti modellek is azt állítják, hogy az Enceladus óceánjainak sóssága megfelelő lehet az élet fenntartásához.

Ha viszont ez így van, márpedig elég nagy a valószínűsége, akkor az felveti az élet előfordulásának lehetőségét más rendszerekben is.

Vagyis ha itt a Naprendszerünkön belül több holdon is jelen van az élet, annak durva következményei vannak az ufók utáni kutatásban is.

Hiszen ez azt jelenteni, hogy az élet sokkal gyakoribb mint eddig bárki gondolta volna és tényleg igaza lehet azoknak a tudósoknak, akik nemrégiben egy kutatássorozta után bejelentették:

adataik szerint legalább 211 földönkívüli civilizáció lehet jelen csak a mi Tejútrendszerünkben.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!