Érdekes világ

Fontos bejelentés az iskolák bezárásról: az EMMI államtitkárától!

Maruzsa Zoltán nagy bejelentést tett.

Az operatív törzs szerdai tájékoztatóján Maruzsa Zoltán az Emmi köznevelésért felelős államtitkára elmondta, hogy január 11-én a tervek szerint újranyitnak a középiskolák, jelenléti oktatást terveznek.

Maruzsa ismertette, hogy december 16-án

Hirdetés

146 óvodában van egy csoportot érintő szünet, ez az intézmények kevesebb, mint 5 százaléka

79 óvodában és 49 általános iskolában, az egész intézményt érintően tartanak rendkívüli szünetet

a mai napra az operatív törzs 393 általános iskolában, egy-két osztályban, 31 általános iskolában rendelt el digitális tanrendet

Ezek a számok csökkenő tendenciát mutatnak, egyre kevesebb intézményben jelenik meg a koronavírus

– mondta Maruzsa. Két nap múlva elkezdődik a téli szünet, most lezárják azt az őszi ciklust, ami szeptember 1-től a téli szünetig tartott.

Embertpróbáló 3,5 hónapunk volt – jelentette ki, majd ismertette a statisztikát az ekkor hozott intézkedésekről:

szeptember elseje óta 17562 emailes bejelentkezés érkezett a minisztériumba, ez alapján 8935 járványügyi döntést hoztak ebben a 3,5 hónapban. 3688 esetben rendkívüli szünetet rendeltek el, 5247 esetben pedig tantermen kívüli digitális munkarend elvégzésre került sor.

“Az mondható, hogy a védekezés alapvetően sikeres volt”

– hangzott el, majd Maruzsa köszönetet mondott mindenkinek, akinek ebben szerepe volt.

Hirdetés

Közölte, hogy január 4 után a téli szünetről visszatérve az általános iskolákban jelenléti oktatással folytatódik a tanév.

A középiskolákban azonban egy hét digitális oktatás után 11-től újra jelenléti oktatásra készülnek a mostani információk alapján.

Továbbra is érvényben marad a hőmérőzés. Hozzátette, hogy január 2-3-án, lesz lehetősége a pedagógusoknak ingyenes és önkéntes gyors tesztelésre a mentőszolgálat kijelölt tesztelési pontjain

Erről elmondta, hogy bíznak benne, hogy a szünet után élnek majd a tanárok az előzetes tesztelés lehetőségével. Előregisztráció lesz a tesztelésre, a részletekről az Oktatási Hivatal tematikus oldalán adnak majd tájékoztatást.

Maruzsa Zoltán azt is elmondta, hogy jövőre is folytatódik majd a pedagógusok célzott tesztelése, de másképpen szervezik majd, mint eddig. Emellett továbbra is biztosítják a az intézményeknek a szükséges fertőtlenítést.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!