CímlapsztorikTudomány

Forradalmi áttörés: 99,9 százalékban öli a koronavírust az új gyógyszer

A kutatók szerint eddig ezek a legígéretesebbe eredmények!

Egy ausztrál kutatócsapat a Molecular Therapy nevű szaklapban publikálta eredményeit egy új koronavírus-gyógyszerrel kapcsolatban, és a vizsgálatuk eredménye igencsak reménykeltő.

Az egereken végzett kísérletek során ugyanis az általuk fejlesztett készítmény

Hirdetés

99,9 SZÁZALÉKBAN ELPUSZTÍTOTTA A KORONAVÍRUSSAL FERTŐZÖTT SEJTEKET.

Ráadásul a „lopakodó” nanorészecskék egyenesen a rágcsálók tüdejében felhalmozódott, vírusos sejteket ölték meg, ami nagyon jó hír….

Hiszen ha a szer embereknél is működik, akkor a fertőzött betegek kezelése kevésbé fejlett egészségüggyel rendelkező országokban, illetve gyengébben felszerelt intézményekben is lehetséges lenne.

A szer tömegtermelése pedig a kutatók szerint viszonylag költséghatékonyan működne.

EZEK A NANORÉSZECSKÉK 4 CELSIUS-FOKON 12 HÓNAPIG MŰKÖDŐKÉPESEK, DE SZOBAHŐMÉRSÉKLETEN IS KIBÍRNAK EGY HÓNAPOT, VAGYIS EBBŐL KIFOLYÓLAG A HASZNÁLATUK NAGYON SZÉLES KÖRŰ LEHET.

– meséli Kevin Morris professzor, a kutatás egyik vezetője.

A technológia egyébként ugyanúgy RNS-alapú, mint például a Pfizer-BioNTech vagy a Moderna vakcinája, de egy ún. géncsendesítés nevű módszerrel hozzák létre, melyek rövid kettős szálú interferáló RNS-ek.

A módszer lényege, hogy így közvetlenül a koronavírus genomját lehet támadni, amely ezáltal nem tud tovább sokszorozódni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.