CímlapsztorikEgészségünk

Gomba, vírus és baktériumölő hatású csodaélelmiszer: Tudod mi ez?

Felismered? Szoktad fogyasztani?

A propolisz vagy méhszurok egy egyedülálló, ragacsos anyag, ami tulajdonképpen a méhek emésztőenzimének és bizonyos növényi anyagok gyantás keveréke.

A méhek a propoliszt a méhsejtek és a méhkas mechanikai védelemre használják, továbbá segítségével fertőtlenítik is azokat. Másfelől, az ember számára is hasznos, tudniillik gyógyító hatású.

Hirdetés

Attól eltekintve, hogy a propolisz történelem kezdete óta ismert, a modern orvostudomány évről évre újabbnál újabb gyógyító hatását fedezi fel.

Fogyasztani a legkülönbözőbb módon lehet, egyszerűen rágcsálva, tejhez hozzáadva (ez esetben nagyszerűen gyógyítja a köhögést) vagy akár alkoholos tinktúraként külsőleg és belsőleg alkalmazva.

Egészségügyi felhasnálása igen sokrétű.

Lényegében ezerféle bajra lehet gyógyír, melyek közül az alábbiak a legismertebbek.

Torokgyulladás és mandulagyulladás esetén hígítsuk fiziológiás oldattal 1:10 arányban, majd ezzel gargarizáljunk.

A fogászati betegségek esetén is a fentieknek megfelelő arányú folyadékkal öblögessünk.

Orrmelléküreg gyulladás és arcüreggyulladás kezelésére csepegtessük és mossuk ki orrunkat ugyancsak a fent említett arányú oldattal.

Középfülgyulladás esetén helyezzünk a gyulladt fülbe egy oldattal átitatott tampont. Ha kisgyermek esetén szeretnénk alkalmazni, hígítsuk meleg, előzőleg felforralt vízzel 1:1 arányban.

Felnőttek esetén csepegtethetünk közvetlenül a fülbe is, ekkor 5%-os oldatot alkalmazzunk, és két cseppet cseppentsünk mindkét fülünkbe. Az eljárást a teljes felgyógyulásig folytassuk!

Hirdetés

Légzőszervi betegségek esetén ajánlott a tinktúrás inhaláció alkalmazása. 5 ml fiziológiás oldathoz egy csepp tinktúrát cseppentsünk; ezzel az aránnyal számoljunk). Az ilyen arányban elkészített folyadékot tegyük az inhaláló készülékbe.

Általános, immunerősítő szerként is használható: 15-20 cseppet oldjunk fel egy kanálnyi tejben vagy vízben és fogyasszuk el étkezés előtt 30 perccel.

A gyomor és emésztőrendszeri panaszokra is megoldást nyújt, 15-20 cseppet oldjunk fel 1 dl meleg vízben és igyuk meg étkezés előtt 30 perccel.

A bőr megsérülése, sebek, herpeszes kiütések, a láb, illetve körmök gombás megbetegedése, a fejbőr korpásodása esetén a hígítatlan tinktúrát gézzel felitatva helyezzünk a kezelendő felületre, vagy krém formájában kenjük be vele az adott testrészt.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.