Tudomány

Gőzerővel készül a világ a földönkívüli kapcsolatfelvételre -hatalmas bejelentések jönnek, a NASA és a SETI szerint sem vagyunk egyedül

A NASA és a SETI vezetői szerint nem vagyunk egyedül a kozmoszban és hamarosan földönkívüliekkel találkozhat az emberiség. A Nagy Felfedés előkészítése zajlik?

Az idegenek már a Föld közelében vannak? 25 éven belül találkozhatunk velük?

A SETI vezetője igen nagy portő kavart nemrégiben azzal, hogy a nyilvánossággal is tudatta: még a mi életünkben, 25 éven belül földönkívülikkel találkozhat az emberiség.

Ezt ő maga olyannyira biztosra veszi, hogy már több komoly fogadást is kötött kollégáival, barátaival.

Hirdetés

Ha valaki, akkor pedig maga a SETI vezetője tudhat dolgokról, amik egyelőre nem publikusak.

A Földön kívüli intelligenciát kutató SETI Intézet vezető csillagásza, Seth Shostak olyan biztos benne, hogy 25 éven belül hallani fogunk az idegen intelligenciákról, hogy pár éve több száz emberrel kötött fogadást erre egy szakmai találkozón

– terjedt el nemrég a hír.

A NASA vezetője szerint sem vagyunk egyedül a kozmoszban

Ha mindez még ne lenne elég, Bill Nelson, a NASA vezetője is döbbenetes kijelentéseket fogalmazott meg a közelmúltban.

Bill Nelson egész pontosan így fogalmazott, amikor a földönkívüli élet lehetőségéről kérdezték őt:

Egyedül vagyunk-e az univerzumban? Személy szerint úgy vélem, hogy nem

– felelte Nelson az intelligens földön kívüli életről szóló kérdésre.

Bill Nelson nem hiszi, hogy csak a mi a bolygónkon alakult ki civilizált és szervezett élet. A NASA új igazgatója nem először beszél erről az elméletéről.

A Virginiai Egyetem egyik oktatójával beszélgetve is azt ecsetelte a NASA igazgatója, kell, hogy legyen élet a Földön kívül is.

Hirdetés

Bill Nelson kijelentését arra alapozta, hogy az univerzum egyrészt hatalmas, másrészt rendkívül összetett, így kicsoda ő, hogy azt mondja:

csak a mi bolygónkon alakult ki „civilizált és szervezett élet”.

Már készülnek a világ kormányai és tudósai a kapcsolatfelvételre?

Egyrészt azért kezdtek el felkészülni, mert egyes feltételezések szerint valóban 25 éven belül beköveztkezhet az idegenekkel való kapcsolatfelvétel, másrészt egy ilyenre protokolláris szinten kell készen állnia az emberiségnek, a társadalmi, vallási részt is beleértve.

A pillanatot már ezerszer elképzelték. Miközben a csillagászok erős távcsöveikkel átfésülik a kozmoszt, észrevesznek valamit, amitől elakad a lélegzetük.

A távoli galaxisok gyenge sugarai közepette egy alig észlelhető, de kitartó jel rejlik: egy fejlett
civilizáció üzenete.

Ez egy átalakító esemény lenne az emberiség számára, amelyre a világ nemzetei biztosan felkészültek.

Vagy talán mégsem?

“Nézzük csak meg, milyen káoszt csináltunk, amikor a Covid beütött. Olyanok lennénk, mint a fejetlen csirkék,”

– mondja Dr. John Elliott, a St Andrews-i Egyetem számítógépes nyelvésze.

“Nem engedhetjük meg magunknak, hogy tudományosan, társadalmilag és politikailag felkészületlenek legyünk egy olyan eseményre, amely bármikor megtörténhet, és nem engedhetjük meg magunknak, hogy rosszul kezeljük.”

A NASA tudósokat és lelkészeket toboroz?

A The Times is arról számolt be, hogy:

A NASA, az amerikai űrkutatási és űrrepülési kormányzati ügynökség lelkészeket és teológusokat vesz fel, hogy segítsenek megértetni, hogyan reagálhatnak az emberek arra az esetleges bejelentésre, hogy más bolygókon is találtak intelligens élet nyomaira.

A hír azonban nem teljesen igaz, mégis van egy kis valóságmagja:

A NASA asztrobiológiai programja 2015-ben biztosított ugyan némi anyagi támogatást a Princetonban működő teológiai kutatóközpontnak (Center of Theological Inquiry, CTI) egy olyan programhoz, amely a földön kívüli élet felfedezésének lehetséges társadalmi hatásait vizsgálja, de a program NASA által finanszírozott része 2017-ben véget ért.

William Storrar, a CTI igazgatója az AP-nek elmondta: a program célja nem az volt, hogy tanácsot adjon a NASA-nak, hanem hogy a humán tudományok tudósai megvitathassák az asztrobiológiai kutatásokat, azt a tudományterületet, amely azt vizsgálja, milyen lehetőségek vannak a világegyetemben a földön kívüli életre.

A téma egyébként a NASA számára nem újdonság. Az ügynökség szóvivője szerint 1998 óta igyekeznek ilyesmivel foglalkozni, beleértve a „földön túli élet megtalálásának lehetséges társadalmi hatásait”.

25 éven belül minden kiderülhet

25 év távlati értelemben sem egy nagy idő, sokan úgy gondolják, hogy még a mi generációnk életében bekövetkezhet a földönkívüliek létének bejelentése.

Hogy ez pontosan milyen hatással lesz majd az emebriségre?

Azt egyelőre csak találgatni lehet, ahogyan azt is, hogy miként alakul a civilizációnk sorsa a kapcsolatfelvételt követően.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.