Címlapsztorik

Gyerektartást kell fizetnie a kómában fekvő anyának: Hogy hozhatott ilyen ítéletet a bíróság?!

Gyerektartásért perelte be kómában fekvő volt feleségét egy Somogy megyei férfi. Katalin nyolc éve fekszik magatehetetlen állapotban, a gyerekek pedig az apjukkal élnek.

Elvált szülők esetében magától értetődő lenne, hogy mindketten kiveszik a részüket a gyereknevelés költségeiből. Ám Katalin mozdulni sem tud egy agyi fertőzés miatt, nemhogy banki utalásokat intézni

-írja a Blikk.

Hirdetés

Édesanyja, Kistaj Éva ápolja 24 órában.

A gyerekek apja vele szemben is végrehajtás kezdeményezett, tőle rokontartás címén követel pénzt. A nagymama és a kómában fekvő anya több mint 400 ezer forint tartozást halmozott fel, ezért bármikor felkeresheti őket a végrehajtó.

A gyerekeket nem láttuk, amióta az anyjuk kómában van. Az egyikük már hamarosan nagykorú lesz, a másikuk pedig 17 éves.

Bár az apjuk már előtte sem élt velük, a tragédia után magához vette őket. Azóta még a nagyszülői láthatásra sem hozta el a testvéreket, az anyjukhoz pedig egyáltalán nem engedi el őket.

Pedig a kicsik előtte imádták Katit, egy farmon éltek, ahol állattenyésztéssel foglalkoztak.

Az első három évben a lányom nagyon sokat nézte az ajtót és sírt, amikor szóba kerültek a gyerekei, vagy ha régi videókon meghallotta a hangjukat. Azóta már rájöhetett, hogy hiába vár…

– sírta el magát a megtört nagymama.

Katalin ébren van, pislogásokkal kommunikál, kérésre be tudja csukni a száját, a szemével pedig követi a mozgást. Szájon át ugyan tudna enni, de a kanül miatt ez nem lehetséges. Éva egy percre sem tudja magára hagyni ágyhoz kötött lányát.

Ő pelenkázza, szondán át eteti, beszél hozzá, fürdeti, masszírozza, naponta ötször eteti. Ápolót nem talál mellé, így még a volt párja közelgő temetésére sem fog tudni elmenni.

Hirdetés

A most negyven esztendő Varga Katalin már nyolcadik éve él börtönben a saját testében.

Egyik napról a másikra vált pokollá az élete. Előtte szeretetben élt két kisgyermekével, de egy jóindulatú agydaganatot eltávolító műtét után egy kórházi baktérium támadta meg a szervezetét, ekkor éber kómába került.

Kati azóta nem tud beszélni, s szinte mozdulatlanul, magzatpózban fekve tölti az idejét.

De mindent pontosan megért és felfog a körülötte lévő világból. Kétségbeesett édesanyja a nehézségek ellenére minden percben mellette áll, a közelmúltban pedig több olyan fejlemény is történt, ami reményre adhat neki okot.

Gyerektartást az a szülő kérhet a másiktól, aki a gyermeket neveli, gondozza.

A másik félnek a gyermektartási kötelezettsége minden más kötelezettséget megelőz.

Más követeléssel, tartozással ezt nem is lehet veszélyeztetni. Szürreálisan hangzik, de ebben az esetben az éber kómában fekvő nő a saját jólétének a rovására is köteles fizetni.

A nő felépülését, a következő, Évával és Katalinnal együtt élő kisebbik testvér, Csernai Krisztián számlaszámán támogathatja: 11773432-00972259-00000000 ,

Paypal: eva.kistaj@indamail.hu

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.