Érdekes világ

Gyermekmolesztálások rendszerszinten a Vatikánban? “Rosszabb mint a kazár maffia…”

A legsötétebb csontvázak hullanak ki a szekrényből…

A Guardian cikke által leírt dolgok csak a jéghegy csúcsa lehetnek….

A Vatikán valójában nem más, mint az Ördög zsinagógája, ahogyan egyesek állítják?

Hirdetés

A Guardian is beszámolt arról a döbbenetes tényről, hogy a Vatikán berkeiben miféle gyermekekkel kapcsolatos abúzusok visszaélések voltak az elmúlt több mint hét évtizedben.

Független bíróság mondta ki

A portugáliai katolikus papság 1950 óta közel 5000 gyermeket molesztált – közölte hétfőn egy független bizottság, miután több száz áldozat beszámolóját hallgatta meg.

A The Guardian cikke szerint a portugál vizsgálat, amelyet a szigorúan katolikus ország egyháza rendelt el, tavaly több mint 500 áldozat meghallgatása után tette közzé megállapításait.

“Ezek a tanúvallomások lehetővé teszik számunkra, hogy az áldozatok sokkal nagyobb hálózatát, legalább 4815 áldozatot állapítsunk meg”

– mondta a bizottság vezetője, Pedro Strecht egy lisszaboni sajtótájékoztatón, amelyen több magas rangú egyházi tisztségviselő is részt vett.

Ez már több mint elszigetelt esetek egymásutánja, ez rendszerszintű

Ez legalábbis minimum felvetődik az ügy kapcsán.

Egyúttal ha az ember tovább gondolja, hogy a Vatikán, a katolikus egyház körül milyen jellegű botrányok “szoktak” kirobbanni az elmúlt években, akkor különösen ijesztő jelenségre lehetünk figyelmesek.

Persze nem lehet a teljes egyházat, a papságot elítélni mások bűneiért, azonban statisztikailag felvethető, hogy miért van ennyi gyermekmolesztálás az egyházon belül, ezekben a szűk közösségekben.

Egy kriminálpszichológus magyarázata szerint a cölibátus és a papi közösség “belterjessége” lehet az oka.

Hirdetés

A katolikus egyházban kötelező a papok nőtlensége és a szexuális önmegtartóztatás, csak a cölibátusban élő férfiakat szentelik pappá a latin rítus szerint, de vannak kivételek, ma sem minden katolikus papra jellemző a cölibátus.

Valójában a papnak készülő emberekre olyan lelki nyomás nehezedik a nemi és egyéb vágyaik visszatartásával, hogy végül “nők és házasság híján a gyermekeken élik ki ezeket, hogy enyhítsék a frusztrációjukat.

De hangsúlyozzák, ez csak egy lehetséges elméleti magyarázat.

“Rosszabb mint a kazár maffia”

A Vatikán tele van olyan szennyessel, amit ha mindenki elé kiteregetnének, lehet hogy nem maradnának követői.

Egyes az egyházból kiugró emberek úgy jellemezték egyes egyházi közösségek belső működését, hogy az rosszabb, mint a kazár maffia.

Persze hozzá kell tenni rögtön, hogy az efféle vallomásoknak, szóbeszédeknek mindig ott van a másik oldala, hogy nem biztos, hogy feltétlenül hitelesek.

Sokak szerint II. János Pál pápa volt az utolsó olyan pápa, aki még képes volt az egyház viszonylagos tekintélyét megőrizni.

Egyben ő volt a legkevésbé beavatott: csak egy báb volt, akit az egyház kazár maffia szinten működő belső szervezete ide-oda rángatott…

A színfalak mögött zajló folyamatokról ő sem tudott!

Az egyházban ugyanis meleg hálózatok működtek, melyek országhatárokon átíveltek. Gyermekekkel kereskedtek, és pénzt sikkasztottak.

Úgy szedték a modern egyházi tizedet, hogy közben nagyobb volt a fényűzés a Vatikán falain belül, mint azt bárki el tudta volna képzelni.

A Vatikán tömérdek mennyiségű pénzt halmozott fel, ennek a vagyonnak az eredete pedig meglehetősen kétes.

Egyes ügyletek ugyanis etikátlanok voltak: náci bűnösöket és a führeri vezetést is segítettek a szövetséges erők elől bújtatni, természetesen jó pénzért cserébe

-írja többek között a kibic.hu is.

De elég megemlíteni a nemrég kirobbant botrányt, amikor nővéreket vett rá egy pap, hogy édeshármasozzanak a szentháromság nevében

-erről a 24.hu és sok más orgánum is beszámolt.

George Pell, a Vatikán “pénztárnokaként” emlegetett egyházi vezetőjét szintén az ausztrál bíróság is megvádolta azzal, hogy gyermekeket molesztálhatott.

Konklúzió:

A mai napig nem tudni, hogy pontosan mennyi szexuális ragadozó lehet az egyházon belül.

Egy biztos: sorra dőlnek ki a csontvázak a szekrényből és ezek a különféle molesztálási ügyek egyáltalán nem vetnek jó tényt a katolikus egyház amúgy is megkopott imidzsén.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!