CímlapsztorikTudomány

Hátborzongató: megtalálták a Tejútrendszer tükörképét – rengeteg kérdést vet fel

A James Webb-űrtávcső felfedezhette a Tejútrendszerünk pontos mását évmilliárdokkal ezelőttről, mivel találtak egy másik galaxist, amely szinte tükörképe a mi fiatal galaxisunknak

– írta a Hamu és Gyémánt.

A nemrég felfedezett galaxis a The Sparkler, azaz Szikrázó becenevet kapta.

Hirdetés

Azért is, mert körülbelül két tucat csillogó gömbhalmaz kering körülötte, emellett van ott néhány törpegalaxis is, amelyeket a galaxis már elnyelt

– számol be a felfedezésről a ScienceAlert.

A James Webb felvétele a galaxist úgy mutatja, ahogyan akkor nézett ki, amikor az univerzum még csak négymilliárd éves volt, vagyis a jelenlegi korának körülbelül egyharmada.

Ez arra utal, hogy a Szikrázó, akárcsak a Tejútrendszer, a kozmikus történelem korai szakaszában alakulhatott ki.

A kutatók szerint a galaxis ugyanazt a növekedési utat járhatja be, mint a Tejútrendszer, és körülbelül kilencmilliárd év múlva lényegében a ma ismert Tejútrendszerünk ikertestvére lesz.

Bizarr elmélet vetődött fel mely mindent a feje tetejére állíthat a minket körülvevő valósággal kapcsolatban

Egyúttal egy furcsa elmélet is felvetődött, amivel ugyan nem minden csillagász ért egyet, de mindenesetre érdekes és vannak támogatói.

Eszerint a most felfedezett Tükörkép talán valóban egy igazi, tényleges tükörképe lehet a mi Tejút rendszerünknek.

Ha ez így van, az azonban számtalan érdekes kérdést vet fel azzal kapcsolatban, hogy mi is a kozmosz, miért és hogyan vesz minket körül.

Léteznek elméletek, melyek állítják, hogy a multiverzumok egy része sem más, mint a mi valóságunknak a “fonákjai”, azaz tükörképei.

Hirdetés

Vagyis most is vannak olyan “valóságok”, olyan párhuzamos világok “odakint”, ahol nagyjából minden a mi világunknak a fordítottja, tükörképe.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!