Tudomány

Gyógyszerek nélkül pusztítja el a rákos sejteket egy kísérleti fázisban lévő gyógyszer

Véget érhet a rák, és az áttétek kora?

Végleg leszámolhatnak a gyilkos kórral.

Az eljárás sok kísérlet szerint még azoknál is hatásos, akiknél a kemoterápia és minden más csődöt mondott.

Hirdetés

Az egészben az a legforradalmibb, hogy gyógyszerek és így komoly mellékhatások nélkül működik.

Először az orvostudomány történetében még a neves szakemberek, szakfolyóiratok is igazi áttörésről számoltak be.

Tényleg véget érhet a rák kora, és milliónyi rákbeteg számára jelenthet reményt a kezelés.

Sőt, az előzetes vizsgálatok szerint a kezelés elbánik a rákos áttétekkel is, amik korábban gyakorlatilag biztos halált jelentettek a betegek számára.

A Science Alert a Szingapúrban elvégzett tanulmányban méltatta a világszenzációval felérő felfedezést.

Az eljárás kulcsa egy nanorészecske, amely az úgynevezett L-fenilalanin nevű aminosavban található.

Ez a fehérjéket alkotó aminosavak egyike, amely az elfogyasztott húsból és tejtermékekből kerül be a szervezetbe. A kezelés azért koncentrál erre, mert ez az egyik olyan sav, amelyre a rákos sejtek támaszkodnak.

A benne található Nano-pPAAM nevű nanorészecske azonban képes arra, hogy jótékony aminosavként tekintsenek rá a rákos sejtek, amiket aztán arra kényszerít, hogy elpusztítsák saját magukat.

Az egereken végzett teszten bebizonyosodott, hogy így specifikusan és hatékonyan lehet megsemmisíteni a rákos sejteket úgy, hogy a körülöttük lévő egészséges sejtek épek maradnak.

Hirdetés

Dalton Tay, a szingapúri Nanyang Technológiai Egyetem tudósa szerint a kezelés kulcsa az, hogy ezt a nanoanyagot nem gyógyszerhordozóként, hanem gyógyszerként alkalmazzák.

Elmondta, hogy a Nano-pPAAM rák-szelektív és pusztító tulajdonságainak aktiválásához semmilyen külső inger nem szükséges, az L-fenilalanin aminosav trójai falóként közelíti meg a rákos sejteket.

A teszteredmények azt mutatják, hogy a nanorészecske a mell- a bőr- és a gyomorrák sejtjeinek kb. 80 százalékát képes elpusztítani – ez nagyjából a jelenlegi kemoterápiás gyógyszerek hatásával ér fel, csak ezzel nincsenek mellékhatások.

Eddig csak laboratóriumi vizsgálatokat végeztek és egereken tesztelték ezt a módszert, ahhoz még további kutatásra van szükség, hogy embereken is kipróbálják, de az ígéretes eredmények miatt a tudósok bizakodóak.

A kezelés legfontosabb előnye az lehet, hogy gyógyszerek nélkül lehetne gyógyítani vele a betegeket.

Tan Ern Yu, szingapúri mellrákspecialista szerint ez azok számára jelenthetne reményt, akiknél a hagyományos rákkezelések, például a kemoterápia nem hatásos.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.