CímlapsztorikÉrdekes világ

Gyurcsány és Jakab Péter nekiestek Márki Zaynak: Orbán üzent, megbukott az ellenzék

Úgy egymásnak estek a politikai szövetség szereplői, mint egy Barátok Közt epizódban!

Orbán Viktor kijelentette:

Hatalmas győzelmet arattunk. Még a Holdról is látszik, de Brüsszelből biztosan. Jó mulatság, férfi munka volt.

Hirdetés

A miniszterelnök külön köszöntötte a határon túli magyarokat, kiemelten a kárpátaljai magyarokat, akiknek azt üzente, hogy ne féljenek, tartsanak ki, mert az anyaország velük van.

Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megszolgáljuk a bizalmat, amit ma este tőlük kaptunk. Minél nagyobb a győzelem, annál nagyobb szerénységre van szükség. Ma este van is mire szerénynek lenni.

„Ma súlyos vereséget szenvedtünk – kezdte Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc, majd rögtön rátért arra, hogy bár a választás nem volt szabad és tisztességes, a választók túlnyomó többsége a tegnapi kormánynak adott megbízást holnapra.

Hiába állt ott a kormánynál, azt fogják gondolni, hogy nem ő a legjobb kapitány, és azt hiszem, hogy igazuk van

– mondta Gyurcsány Ferenc, hozzátéve, hogy a hajónak ettől függetlenül tovább kell mennie, hiszen a végső cél nem változott.

Jakab Péter is kellően erős bírálatot adott Márki Zaynak.

Jakab Péter büszke arra, hogy az egységes ellenzék részeként küzdöttek a „rezsim” ellen, illetve arra is, hogy a hat ellenzéki párt le tudott ülni egy asztalhoz és be tudta temetni azokat az árkokat, amelyek korábban megosztották őket.

Márki-Zay Péterben októberben hat párt hadseregét kapta meg, és tetemes ellenzéki előnyt.

Ebből az előnyből fél év elteltével mára ellenzéki hátrány, hovatovább Fidesz-kétharmad lett. Talán a kevesebb és megfontoltabb beszéd, most több szavazatot hozott volna

Hirdetés

– fogalmazott Jakab Péter.

Felidézte, hogy Márki-Zay Péter októberben arról beszélt, hogy leváltja az ellenzéket, a Jobbik elnök azonban kijelentette: „valójában nem leváltotta, hanem megbuktatta”.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.