CímlapsztorikÉrdekes világ

Ha ezeket a tüneteket észleled a gyerekeden azt iskolából, akkor koronavírusos lehet!

A szakértők és orvosok adták ki a fontos tájékoztatást, jobb, ha minden szülő tud róla, ebben az esetben már jár a 10 nap otthoni karantén!

A Belfasti Egyetem által vizsgált 1000 gyerekből 68 volt fertőzött, de csak a fele panaszkodott valamilyen tünetre.

A nagyjából 30 gyerekből 13 hányt, vagy küzdött hasfájással, esetleg hasmenéssel.

Hirdetés

A hasmenés és a hasfájás lehet gyerekek esetében a koronavírus egyik legfontosabb tünete a Belfasti Egyetem szerint.

Az intézmény azután vizsgált 10 év körüli gyerekeket, hogy Nagy-Britanniában is újranyitották az iskolákat, írja a Mirror.

Megállapításaik szerint ez egyben azt is jelenti, hogy az eddig ismert három legfontosabb koronavírus-tünet, vagyis a köhögés, a láz, valamint a szaglás és ízérzékelés elvesztése a gyerekek esetében nem, vagy alig jelentkezik.

Az újonnan beazonosított szimptómákat a brit egészségügyi szolgálat (NHS) egyelőre nem vette fel a hivatalos tünetek közé, hogy elkerüljék a felesleges aggodalmat.

Ugyanakkor az Amerikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) a hasmenésen és a hasfájáson kívül már a hányást is a vírus lehetséges jeleként sorolja fel.

Az észak-ír tanulmány során 1000 gyerektől vettek vérmintákat, ebből 68 esetben derült ki a fertőzés ténye.

Az átlagosan 10 év körüli tesztalanyok közül a pozitív mintát adók fele teljesen tünetmentes volt. Csupán 6 esetben jelentkezett láz és szaglás- vagy ízvesztés, ennél valamivel több esetben köhögtek is a koronavírusos gyerekek.

13 panaszkodott közülük hasfájásra, hasmenésre vagy hányásra, vagyis a valamilyen tünetet produkálók közel fele.

Az ismert tünetek alapján az egyetem tudósai a fertőzöttek 76 százalékát azonosították, de miután a gyomorpanaszokkal azonosított gyerekekről is kiderült, hogy elkapták a koronavírust, 97 százalékos sikerrel szűrték ki a pozitív eseteket.

Hirdetés

A brit egészségügyi minisztérium közölte, hogy folyamatosan felülvizsgálják a vírus lehetséges tüneteit, és amennyiben kellően megalapozottnak vélik, úgy tovább bővítik a listát.

A szakemberek szerint kulcsfontosságú a Covid-19 legyőzésében, hogy megértsék a működését, de még most, bő fél évvel a világjárvány kitörése után is gyakran sötétben tapogatóznak a tudósok.

Ugyanakkor a Gavin Williamson oktatásért felelős államtitkár kiemelte, hogy a szülők azzal is hatalmas károkat okozhatnak a gyerekek fejlődésében, ha a vírustól tartva nem engedik vissza őket az iskolába vagy más közösségekbe.

A 68 fertőzött gyerek közül egyik állapota sem fordult súlyosra, vagyis senki nem került kórházba.

Forrás: Szeretlekmagyarország

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.