CímlapsztorikEgészségünkÉrdekes világTudomány

Halálba és rákba zabáljuk magunkat – kongatják a vészharangot a tudósok az ultrafeldolgozott ételek kapcsán

Van, amit GYEREKEK fogyasztanak rendszeresen Magyarországon! Gyomorforgató, mikkel “etetik” a társadalmat! Erről mindenkinek tudnia kell!

Nagy a baj, kongatják a vészharangot az élelmiszerek kapcsán

Észre sem vesszük, és szó szerint halálra zabáljuk magunkat.

Könnyen lehet, hogy az egyre gyakoribbá váló rák és más immunrendszeri betegségek végső eredete is ide vezethető vissza a szakértők szerint.

Hirdetés

Ráadásul sok élelmiszeripari cég csak úgy önti ki magából a magas cukor- és kalóriatartalmú, úgynevezett ultrafeldolgozott élelmiszereket.

Szakértők szerint ezek olyanok, mintha már félig megemésztett ételt ennénk, nagyjából olyanokat, mint amikkel a madarak etetik a fiókáikat.

Gondoljatok csak bele. Kinek mennyire van “gusztusa” ezentúl megrágott, előemésztett ételeket fogyasztani? Hm?

Nem csak a gyorsételekkel van baj

A feldolgozott élelmiszerrel kapcsolatban azonban több tévhit is kering az átlagemberek között. Az egyik legnépszerűbb, hogy ezek tulajdonképpen kizárólag gyorsételek, de ez a valóságban közel sincs így.

Minden feldolgozott élelmiszer átalakításokon megy keresztül különböző adalékanyagok, eljárások által.

Feldolgozott élelmiszer egy marék cukorka, de például a paradicsompüré vagy a hummusz is. Általánosságban elmondható, hogy a nagyobb baj azokkal az élelmiszerekkel van, amik sok adalékanyagot, például extra cukrot, zsírt, nátriumot vagy épp sót tartalmaznak (már feldolgozott formában).

Előemésztett fomrában árulják őket és “etetnek” vele minket

Egy új tanulmány szerint a különböző gyártási folyamatoknak köszönhetően ezek az ételek sokszor már „előemésztett” formában kerülnek elénk.

Ez azért nagyon veszélyes, mert ezek az úgynevezett ultrafeldolgozott ételek teljesen máshogy hatnak a testünkre, mint a kevésbé feldolgozott ételek.

Az előbbiek egyik jellemző tulajdonsága, hogy nem okoznak akkora teltségérzetet, így könnyebben dönt úgy az ember, hogy újra és újra enni akar, amivel fölöslegesen visz be további zsírt, szénhidrátot és más anyagokat a szervezetébe. Magyarán: túleszi magát.

Hirdetés

Halálba esszük magunkat

A ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztása a szakértők szerint nagyon hasonlít arra, mint amikor a madarak felöklendezett, félig megrágott, megemésztett táplálékkal táplálják a fiókáikat.

Ezt a köpetet a kismadarak könnyedén meg tudják rágni és meg tudják emészteni, ez az ő esetükben előnyös, de az emberek emésztőrendszere nem efféle táplálék befogadására és feldolgozására lett kitalálva.

Rendes esetben ez történik, csakhogy amikor az étel olyan formában halad át az emésztőrendszeren, ami ellentmond az evolúció során kifejlett menetnek, akkor a szervezetünk elveszíti a képességét, hogy telítettségjelzést küldjön az agynak

– mondta Dr. David Katz, életmódszakértő szakorvos.

Végső soron tehát halálba és rákba, különféle a szervezetet érintő betegségekbe zabáljuk magunkat.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!