Tudomány

Halálos, köhögős vírus ütötte fel fejét Moszkvában, mindenki tehetetlen? – videó

A betegek vért köhögő, sápadt bőrű emberi roncsokká válnak…

Egy köhögős vírus üti fel a fejét Moszkvában, mégpedig abból a típusból, amire nincsen gyógymód…

Márpedig aki elkapja, az néhány napon belül fehér szemű, vért köhögő emberi ronccsá változik.

Hirdetés

Ezek a betegek aztán nagyon rövid időn belül bele is halnak a fertőzésbe.

Ezzel az alap felütéssel indul az elmúlt évek egyik legjobb orosz sorozata, ami ráadásul a jelen vírushelyzetben nagyon is aktuális.

A 8 részes sorozat a To The Lake címet kapta, és óriási siker.

A sorozat érdekessége ráadásul az, hogy még 2019 áprilisában, azaz jóval a 2020-as koronavírus járvány után debütált Oroszországban.

Íme az előzetese:

Egyszerre három család életébe is betekintést nyerünk: Szergej gazdag feleségével és annak Asperger-szindrómás fiával él, hozzájuk toppan be a férfi ezer éve nem látott alkoholista apja.

Közben exfelesége, Ira közös fiukat neveli, és továbbra is forrong, amiért a férfi lelépett a pszichológussal, aki a terapeutájuk volt.

Ahogy a sorozat címe is mutatja, ez a díszes kompánia együtt menekül a vírus elől, fő céljuk, hogy eljussanak ahhoz a bizonyos tóhoz, ahol biztonságot remélnek.

Ahogy menekülnek a fagyott vidéken keresztül, hatalmas mennyiségű mellékszereplő csapódik hozzájuk, ki csak egy epizód, ki az egész sorozat erejéig.

Hirdetés

A To The Lake érdekes egyveleg: egy kicsit Walking Dead, egy kicsit Az út, egy kicsit zombis, kicsit posztapokaliptikus, egy kicsit skandináv krimi, kicsit családi dráma. Szerencsére a zombivonalat nagyon hamar maga mögött hagyja a sorozat, és

Természetesen itt is ugyanaz az alapséma, ami a valóságban is lenne, és éppen ezért nagyon riasztó a sorozat.

Ugyanis egy idő után nem a beteg, hófehérré sápadt, vért köhögő emberek lesznek a félelmetesek, hanem az egészségesek, akik egymás életére törnek.

Erősen ajánljuk a sorozat megnézését, mint mondjuk, 8 részes.

A jelen vírushelyzetben, amikor mindenkiben tudatosultak bizonyos alapfogalmak, mint a maszkviselés, a pandémia, kontakt kutatás, kifejezetten élvezet egy ilyet megnézni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.